Antena 3 CNN Politică Candidatul Gigi Becali are liber la băi de mulţime prin ţară

Candidatul Gigi Becali are liber la băi de mulţime prin ţară

Candidatul Gigi Becali are liber la băi de mulţime prin ţară
Sursa foto: George Becali
07 Mai 2009   •   16:19

Instanţa a permis omului de afaceri Gigi Becali să-şi exercite dreptul de a-şi face campanie electorală prin ţară. Candidat PRM pentru PE, libertatea de mişcare a patronului din Pipera era limitată de interdicţiile impuse de autorităţile judiciare cu prilejul eliberării sale. Candidatul PRM a făcut un nou demers în justiţie, reuşind să obţină permisiunea de a depşţsi limitele administrative al judeţului ilfov pentru a face băi de mulţime prin judeţe.
La final, Becali s-a calificat drept "un visător prost", care "candidează pentru Parlamentul European dintr-o chestiune de onoare".
În apărarea sa, avocaţii care i-au pledat cauza au invocat existenţa mai multor candidaţi europarlamentari cu dosare penale pe rol, a căror liberatate de deplasare nu este îngrădită în nici un fel. Avocatul Cătălin Dancu a arătat că însuşi preşedintele Traian Băsescu a avut calitatea de inculpat într-un dosar. El a cerut instanţei să respecte caracterul politic al persoanei Gigi Becali şi să nu-i încalce drepturile electorale de a fi ales.
Avocata Mariana Ştefan a explicat instanţei că George Becali trebuie să se deplaseze în ţară pentru promovarea Partidului România Mare ,urmând în campania electorală "acele băi de mulţime".
Prezent la dezbaterea soclitării sale, Becali a ţinut să-i comunice judecătoarei Nicoleta Cristuş, aceeaşi persoană care dispusese arestarea sa, că nu este supărat pe ea, apreciind că zile petrecute la închisoare au reprezentat o pedeapsă a divinităţii.
Judecătoria sectorului 1 Bucureşti i-a admis în parte cererea lui Gigi Becali. Astfel, acesta va putea să se deplaseze în scopuri electorale oriunde în ţară, dar nu înainte de a notifica cu 24 de ore în avans autorităţile judiciare în legătură cu destinaţia sa
Becali nu a primit însă permisiunea dea putea efectua călătorii în afara ţării, deşi solicitarea sa se referea şi la un drum la Roma, unde este invitat la finala Cupei UEFA, dar şi în Dubai, unde ar avea de discutat despre un contract de 300 de milioane de euro.
Omul de afaceri Gigi Becali a fost eliberat sub control judiciar. Instanţa Tribunalului Bucureşti i-a impus să nu părăsească Bucureştiul sau judeţul Ilfov fără o încuviinţare prealabilă din partea anchetatorilor, să se prezinte ori de câte ori este citat la instanţă sau la Parchet şi să nu se apropie de părţile vătămate din dosar, de martori sau de cei "alături de care a comis fapta".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close