Antena 3 CNN Politică Candidatul PDL la Primăria Timişoara, Gheorghe Nodiţi, vrea blocarea mafiei imobiliare

Candidatul PDL la Primăria Timişoara, Gheorghe Nodiţi, vrea blocarea mafiei imobiliare

Candidatul PDL la Primăria Timişoara, Gheorghe Nodiţi, vrea blocarea mafiei imobiliare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
21 Mai 2012   •   16:29

Candidatul PDL la Primăria Timişoarei, chirurgul Gheorghe Nodiţi, promite că va acţiona energic pentru blocarea mafiei imobiliare din oraş, care a pus în pericol actul medical din anumite unităţi medicale ce funcţionează în imobile cumpărate de cetăţeni de etnie romă, informează Agerpres.

„Aţi văzut ce s-a întâmplat în imobile ale unor proprietari (romi, n.r.) care fac jocul aşa după cum doresc ei, pentru că nu au niciun fel de oprelişte din partea administraţiei locale, iar administraţia locală nu s-a gândit că o unitate sanitară nu poate funcţiona în astfel de locaţii“, a declarat Nodiţi luni,într-o conferinţă de presă.

În discuţie sunt Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu“, Clinica de Oncologie şi maternitatea „Dr. Dumitru Popescu“, care-şi desfăşoară activitatea în astfel de locaţii, iar proprietarii au ameninţat în repetate rânduri cu evacuarea, dacă nu li se eliberează spaţiile când vor ei. Mai mult decât atât, ei şi-au instalat fotoliile în saloanele clinicii de oncologie, printre bolnavi, iar spitalul de copii este ameninţat cu evacuarea.

Clădirea maternităţii este retrocedată şi se află în aceeaşi situaţie, iar Gheorghe Nodiţi afirmă că prima ştampilă în calitate de primar o va pune, pentru segmentul medical, pe documentele necesare construirii unui nou sediu.

„Trebuie înfiinţată o nouă maternitate, la standarde europene, gândindu-mă atât la paciente, cât şi la colegii mei care lucrează în condiţii improprii în actualul spaţiu“, a spus Nodiţi.

Candidatul democrat-liberalilor timişoreni a mai punctat printre priorităţi sprijin pentru familiile sărace pentru accesul la asistenţa medicală, construirea de noi grădiniţe şi creşe în cartierele oraşului unde numărul actual al acestora este insuficient, măsuri pentru siguranţa cetăţenilor, amenajarea Pădurii Verzi ca spaţiu pentru agrement şi sport, transformarea centrului istoric al oraşului în zonă pietonală şi revizuirea intrărilor rutiere şi feroviare în Timişoara.


×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close