Antena 3 CNN Politică Candidatură surpriză la președinția USR

Candidatură surpriză la președinția USR

Candidatură surpriză la președinția USR
Sursa foto: Foto: Facebook/Dan Barna
16 Sep 2017   •   18:07

Purtătorul de cuvânt al USR Dan Barna a anunţat sâmbătă că va candida la preşedinţia partidului, la congresul din 28 octombrie.

"Eu le-am transmis deja colegilor mei intenţia de a candida la preşedinţia partidului, îmi voi depune şi candidatura formală, probabil, zilele următoare", a spus Barna, într-o conferinţă de presă.

Totodată, preşedintele interimar al partidului, Elek Levente, a menţionat că nu are de gând să se înscrie în cursa pentru şefia formaţiunii.

"Nu îmi doresc să candidez şi posibilitatea de a-mi schimba opţiunea este doar dacă - candidaţii care se vor înscrie în cursă o să-mi creeze impresia că vor scindarea partidului sau direcţionarea partidului pe o orbită pe care eu nu mi-aş dori-o. Atunci mi-aş asuma o candidatură şi aş intra în cursă", a spus acesta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al USR, până pe 30 septembrie se pot depune candidaturi pentru funcţia de preşedinte al partidului, iar congresul va avea loc pe 28 octombrie.

El a precizat că sâmbătă se desfăşoară Comitetul Politic al USR, iar pe ordinea de zi se află aprobarea regulamentului Comisiei naţionale de arbitraj, a regulamentului Comitetului Politic şi un regulament de admitere a membrilor. Vor mai fi, de asemenea, analizate trei sesizări disciplinare, una dintre ele fiind la adresa parlamentarului Cristian Ghinea.

"În cadrul acestei şedinţe vom adopta şi o declaraţie a Comitetului Politic legată de situaţia întâmplată zilele trecute colegului nostru Mihai Goţiu şi va fi o declaraţie împotriva violenţei politice şi un apel la politicieni şi la media de a nu susţine şi a se desolidariza expres de astfel de manifestări golăneşti. Avem în vedere şi organizarea unor manifestări la nivelul filialelor din ţară şi a unor acţiuni mai consistente despre care vom vorbi săptămâna viitoare'', a arătat acesta.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close