Antena 3 CNN Politică Cardurile pentru alimente, încărcate cu o nouă tranșă de 250 lei | Anunţul ministrului Marcel Boloş

Cardurile pentru alimente, încărcate cu o nouă tranșă de 250 lei | Anunţul ministrului Marcel Boloş

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat că voucherele de alimente au fost încărcare cu ce-a dea opta tranşă de 250 de lei.

Cardurile pentru alimente, încărcate cu o nouă tranșă de 250 lei | Anunţul ministrului Marcel Boloş
Sursa foto: Facebook Marcel Bolos
de Claudia Popovici    |    16 Aug 2023   •   21:13

"Cea de-a opta tranșă de 250 de lei pentru alimente și mese calde, pe care Guvernul României o acordă din #banieuropeni, a ajuns în conturile a 2.5 milioane de români. 

Am pornit acest program anul trecut cu gândul la familiile defavorizate, persoanele în vârstă, copiii și persoanele cu dizabilități, pentru a ne asigura că accesul la o alimentație sănătoasă nu este un lux pentru nimeni, ci o realitate accesibilă pentru toți.

Așa am ajuns să virăm pe cardurile „Sprijin pentru România” aproximativ un miliard de euro. La care s-au adăugat șase tranșe de pachete cu alimente de 25 kg pentru 1,18 milioane români, care au provenit, peste 90% din ele, de la producători din România.

Românii care merg să folosească sprijinul zilele acestea vor găsi prețuri cu până la 43% mai mici la alimentele de bază, după ce ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale a început să producă efecte.

Potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenţei, faţă de luna iunie, în prima săptămână din august cele mai mari scăderi de preţuri s-au înregistrat la fructe şi legume, lactate și carne", scrie ministrul Finanţelor, Marcel Boloş pe Facebook. 

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close