Antena 3 CNN Politică Care erau marile mize ale UDMR, în urmă cu trei ani, la negocierile pentru intrarea la guvernare alături de PSD

Care erau marile mize ale UDMR, în urmă cu trei ani, la negocierile pentru intrarea la guvernare alături de PSD

Care erau marile mize ale UDMR, în urmă cu trei ani, la negocierile pentru intrarea la guvernare alături de PSD
20 Iun 2017   •   11:49

În urmă cu trei ani, UDMR era ca și cu alte ocazii, în postura de a stabili anumite conditi pentru a intrara la guvernare alaturi de PSD, iar printre solicitarile referitoare la ministere si alte functii figurau si alte revendicari de ordin politic. 

Exista o presiune interna mai ales din partea liderilor din Secuime ca UDMR sa solicite drept conditie pentru intrarea la guvernare renuntarea la procesele cu primarii maghiari care au arborat steagul secuiesc.

O alta conditie era ca Guvernul sa adopte un act normativ prin care sa li se permita autoritatilor locale sa adopte insemnele minoritatilor nationale.
UDMR voia, de asemenea, infiintarea facultatii cu predare in maghiara la Universitatea din Targu Mures, blocata de Guvernul Ponta imediat dupa preluarea puterii.

Pe langa functii, liderii UDMR din secuime ridicau problema iesirii prefecturilor din procesele intentate de prefecti primarilor care au arborat steagul secuiesc pe institutii publice si adoptarea actului normativ care sa legalizeze utilizarea simbolurilor minoritatilor.

Legalizarea arborarii steagului ar fi fost o mare victorie simbolica pentru UDMR in plina campanie pentru europarlamentare.

 

×
Subiecte în articol: UDMR
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close