Antena 3 CNN Politică Care este cea mai mare provocare a UDMR în viziunea lui Laszlo Borbely

Care este cea mai mare provocare a UDMR în viziunea lui Laszlo Borbely

Care este cea mai mare provocare a UDMR în viziunea lui Laszlo Borbely
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   16:55

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, este de părere că provocarea cea mai mare a formaţiunii este ca, în următorii doi ani, să elaboreze viziunea proprie privind formele de autonomie din Transilvania. Declaraţia a fost făcută sâmbătă la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc.

"În următorii doi ani cea mai mare provocare pentru noi este să formulăm, să elaborăm viziunea noastră privind formele de autonomie din Transilvania şi să o prezentăm comunităţii maghiare. Asta este marea provocare pentru noi, să formulăm cum să mergem mai departe", a spus Borbely, citat de Mediafax.

Laszlo Borbely consideră că UDMR ar trebui să urmeze modelul din Tirolul de Sud, unde comunitatea germană din această regiune a Italiei a avut nevoie de 37 de ani pentru obţinerea autonomiei.

Cel de-al XI-lea Congres al UDMR se desfăşoară, sâmbătă, la Miercurea Ciuc. Acesta este cel mai mare Congres din istoria Uniunii.

La congres au participat, ca invitaţi, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PNL, Crin Antonescu, preşedintele PDL, Vasile Blaga, liderul Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, precum şi politicieni din Ungaria.



 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close