Antena 3 CNN Politică Care sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea lui Baconschi. Vezi cele două nume înaintate de coaliţie

Care sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea lui Baconschi. Vezi cele două nume înaintate de coaliţie

Care sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea lui Baconschi. Vezi cele două nume înaintate de coaliţie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    23 Ian 2012   •   17:13

Cristian Diaconescu şi Bogdan Aurescu sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea ministrului Teodor Baconschi, de la Ministerul de Externe.

Preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, şi secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu sunt primele nume înaintate de membri ai coaliţiei de guvernare pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, după demiterea lui Teodor Baconschi.

Noul ministru de Externe va fi stabilit după discuţii în PDL şi coaliţie, dar şi cu preşedintele Traian Băsescu, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

Emil Boc a anunţat, luni, demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, la şedinţa extraordinară a Parlamentului.

"Am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaraţia jignitoare pe care ministrul a făcut-o la adresa protestatarilor. Într-o postare pe blogul personal, demnitarul a comparat protestatarii cu o "mahala violentă şi ineptă".

Teodor Baconschi se află la Bruxelles unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Citeşte şi Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică


×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close