Antena 3 CNN Politică Carmen Dan, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: „Sunt dispusă să mă lupt cu oricine pentru a putea reforma Ministerul de Interne”

Carmen Dan, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: „Sunt dispusă să mă lupt cu oricine pentru a putea reforma Ministerul de Interne”

Carmen Dan, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: „Sunt dispusă să mă lupt cu oricine pentru a putea reforma Ministerul de Interne”
08 Ian 2019   •   16:12

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a vorbit despre decizia președintelui Klaus Iohannis de a ataca la Curtea Constituțională a României o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul ordinii şi siguranţei publice.

„Poate am folosit cuvinte care dernajează multe urechi, dar am exprimat un sentiment pe care l-am avut în momentul în care am văzut că președintele a atacat la CCR și acest act. Am discutat pe marginea lui cu toți actorii implicați. Eu, personal, am simțit un sentiment de mare bucurie. A fost ca o victorie a nostră. Așa am gândit noi că trebuie să procedăm. Am avut și gânduri că președintele va ataca la CCR acest demers.

Nu am războaie personale cu domnul preşedinte, dar în acelaşi timp aş vrea ca lumea să înţeleagă că sunt dispusă să mă lupt cu oricine pentru a reforma MAI, astfel încât să nu mai avem poliţişti ucişi în misiuni pentru că nu au avut mijloace să le folosească împotriva infractorilor, să nu mai avem poliţişti să nu mai poată gestiona situaţiile ce ţin de ordine publică pentru că legile după care funcţionează sunt lacunare şi neadaptate la realităţile cotidiene.

Mă deranjează că domnul preşedinte Iohannis foloseşte pârghiile la nivelul preşedinţiei pe care le are pentru a îngreuna activitatea poliţiştilor în scopuri pur politice şi electorale. Noi am constatat, de-a lungul timpului, că atitudinea preşedintelui este atitudinea celui care se află în campanie electorală. Ar trebui să ne limităm în a avea acea atitudine instituţională pe care i-o solicităm de la nivel guvernamental de o bună vreme încoace”, a spus Carmen Dan, la Antena 3. 

Citește și: Klaus Iohannis atacă la CCR proiectul de lege care le dă puteri sporite poliţiştilor

Ministrul de Interne a postat și pe pagina sa de Facebook un mesaj dur referitor la acțiunea președintelui. 

„Atât poate… din frustrare, din disperare, din ambiție bolnăvicioasă. Indiferent ce îl ”mână în luptă” pe președintele țării, efectele blocării constante a oricărui demers, fără niciun temei legal, se răsfrâng asupra românilor!

Domnule președinte Klaus Werner Iohannis, înțelegem cu toții că ați face orice pentru a obține al doilea mandat. Dar acest ”orice” trebuie să aibă anumite limite, care sunt impuse de elementarul bun simț și care sunt respectate, în general, de majoritatea actorilor politici.

Noi, muritorii de rând, așteptăm de la Domnia Voastră ca măcar acum, în ultimul ceas, să vă recalibrați abordarea și să vă susțineți campania electorală în parametrii normalității, fără a distruge totul în jur, doar de dragul propriei preamăriri.

Ieri ați mai punctat un refuz din colecția de astfel de gesturi cu care ne-ați obișnuit în ultima perioadă de timp. Numai că, de această dată, acțiunea dumneavoastră îndreptată împotriva PSD, afectează polițiștii, care sunt și trebuie să rămână în afara jocurilor politice! Ce fel de președinte de țară este acela care își permite să se joace cu siguranța națională? Cum să ajungi să politizezi activitatea Poliției?

Legea privind autoritatea polițistului a fost în dezbatere publică mai mult de 1 an și jumătate, fiind probabil cel mai larg dezbătut act normativ din ultimii ani. La această lege și-au adus contribuția organizații profesionale, ONG-uri și societatea civilă. Sindicatele polițiștilor au fost, de asemenea, foarte implicate în realizarea acestui proiect și mă aștept să reacționeze la această blocare a demersului legislativ, așa cum le impune interesul celor pe care îi reprezintă.

Vă invit, domnule președinte, să faceți un efort de memorie și să vă amintiți că votul final a fost unul elocvent. Din 192 de parlamentari prezenți, 190 au votat PENTRU, iar parlamentarii din PNL sau USR, adică parlamentarii dumneavoastră, nu au contestat constituționalitatea acestei legi.

Sigur că vom aștepta decizia Curții și vom acționa în consecință. Vă garantez însă, domnule președinte, că oricât efort ați depune, nu veți reuși să blocați dezvoltarea unei instituții a statului. Puteți doar să o întârziați, în detrimentul cetățenilor români. Dar cu ce preț? 

Mi-aș fi dorit să vă fi preocupat atât de mult Poliția Română și atunci când polițiștii au fost omorâți, cu sânge rece, în misiune. Vă mai amintiți de polițistul Sorin Vezeteu? Familia lui și, din păcate, multe altele asemenea ei, așteaptă de la noi măsuri pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete. Atunci când s-au produs, ați tăcut. Acum faceți campanie…

Ați terminat cu Jandarmeria Română și acum vă ocupați de Poliție? Ce înseamnă, domnule președinte, Jandarmeria pentru dumneavoastră? Oare jandarmii români sunt doar cei pe care îi acuzați fără probe sau cei care vă păzesc pe frig și viscol reședințele și pe care îi remarcați doar pentru că poartă uniforme diferite de ale SPP-ului?! Sau polițiștii români înseamnă doar deschizătorii de drumuri într-o deplasare “urgentă” către pârtiile de schi?!”, a scris Carmen Dan. 

×
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close