Antena 3 CNN Politică Carol Sebastian, posibil consilier personal al premierului Emil Boc

Carol Sebastian, posibil consilier personal al premierului Emil Boc

Carol Sebastian, posibil consilier personal al premierului Emil Boc
Sursa foto: Carol Sebastian
22 Ian 2009   •   12:20

Jurnalistul deconspirat ca fost colaborator al Securităţii, Carol Sebastian, ar putea deveni consilier personal al premierului Emil Boc, susţin surse din cadrul PD-L. Strategul de campanie al PD-L ar putea face astfel echipă cu o serie de profesori universitari şi asistenţi clujeni cu care Boc a colaborat foarte bine în perioada mandatului său de edil al Clujului.
Iniţial vechiculat pentru şefia Radiodifuziunii (SRR), numele lui Carol Sebastian este acum vehiculat ca unul din posibilii consilieri personali ai premierului Emil Boc. Pentru SRR ar fi fost impus numele lui Cătălin Avramescu, unul dintre consilierii preşedintelui Traian Băsescu. În perspectiva alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale din acest an, PD-L ar dori să facă troc cu PSD pentru a obţine conducerea televiziunii publice, la schimb cu radio-ul de stat şi AGERPRESS, susţin sursele citate. În cazul în care va prelua TVR, posibilul şef ar fi acelaşi Cătălin Avramescu.
În ultimul an Sebastian s-a ocupat ca strateg de campanie de imaginea formaţiunii democrat liberale. Împreună cu jurnalistul Traian Ungureanu, el a contribuit la elaborarea strategiei electorale pentru alegerile parlamentare alături de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.
Carol Sebastian a recunoscut faptul că a fost informator al fostei Securităţi pe numele conspirativ Max şi că, din această postură, şi-a turnat unul dintre prieteni, poetul Andrei Bodiu, astăzi decan al Facultăţii de Litere de la Universitatea Transilvania din Braşov.
În cazul în care fostul jurnalist va fi numit la Cancelaria primului ministru, el va face echipă cu vechi colaboratori ai lui Emil Boc aduşi special de la Cluj în acest scop. Printre ei se numără consilierul de stat, Chyntia Carmen Curt, inspector guvernamental şi fostă asistentă universitară a liderului PD-L, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi Comunicare din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), Cătălin Baba, ca şef al Cancelariei, consilierii personali Darius Cristian Pintilie, vicepreşedinte al organizaţiei de tineret PDL, fostul parlamentar Ionuţ Popescu şi Marius Buzea.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close