Antena 3 CNN Politică Cartele de vot pentru senatori la şedinţele de plen reunit ale Parlamentului

Cartele de vot pentru senatori la şedinţele de plen reunit ale Parlamentului

Cartele de vot pentru senatori la şedinţele de plen reunit ale Parlamentului
23 Iun 2010   •   11:27

Senatorii nu vor mai vota la şedinţele de plen reunit prin ridicare de mână, ci vor avea la dispoziţie cartele electronice de vot, după modelul deja folosit de colegii de la Cameră. Birourile Permanente ale celor două Camere au aprobat, miercuri, o solicitare din partea senatorului Emilian Frâncu referitoare la realizarea unui număr de 137 de cartele de vot pentru senatori, astfel încât şi aceştia să poată utiliza această modalitate de vot la şedinţele comune.

Secretarul Senatului, democrat-liberalul Dumitru Pardău a precizat că solicitarea a fost votată de principiu, urmând ca Secretariatul General al Camerei Deputaților să găsească soluţia tehnică.

În 7 iunie, senatorul PNL Emilian Frâncu a solicitat, în şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, ca şi senatorii să primească, asemenea deputaţilor, cartele de vot, astfel încât la plenul reunit să se voteze electronic şi nu prin ridicarea mâinii.

El şi-a justificat demersul prin faptul că, în lipsa cartelelor pentru senatori, votul în plenurile reunite se face prin ridicarea mâinii, putând apărea erori în numărarea voturilor.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: senatori
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close