Antena 3 CNN Politică Ministrul Muncii, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ, în DIRECT! Cât CÂȘTIGĂ angajații din primării

Ministrul Muncii, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ, în DIRECT! Cât CÂȘTIGĂ angajații din primării

 Ministrul Muncii, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ, în DIRECT! Cât CÂȘTIGĂ angajații din primării
Sursa foto: foto: Agerpres
02 Aug 2017   •   14:25

Evoluții spectaculoase în ceea ce înseamnă salarii în România. După aplicarea legii salarizării, veniturile angajaţiilor din Primării şi consilii locale aproape că s-au triplat.

În Primăria Tercău, niciun angajat nu va avea salariul sub 3.000 de lei, iar în Primăria Galați, un șofer va încasa acum între 2.700 și 2.900 de lei net.

Acum, Primăria Caransebeș este nevoită să facă restructurări pentru a putea face față majorărilor salariale. „Nu era vorba de concedieri, era vorba de o ajustare a celor angajați în Primăria Caransebeș. Dar cred că în orice primărie ar trebui făcute restructurări pentru că această lege a salarizarii tocmai la asta se referă. Înainte de această lege, salariul net al primăriei Caransebeș era de 3.900 de lei plus un spor de 15 %”, a declarat primarul Caransebeș, Felix Cosmin Brocean.

Pe de altă parte, edilul din Tercău susține că are cea mai bogată comună și își permite să plătească salariile angajaților. „Am aplicat o lege a salarizării, se pare că până la această dată nu a fost îndreptată o mare eroare. Era nevoie de oameni, nu au fost salarii pe măsură. Acum se pare că e nevoie de un echilibru total în această țară. Suntem cea mai bogată comună din țară pentru că avem o suprafață mare de hectare de pădure, pădurea este toată a statului”, a declarat Iulian Găină, primar Tarcău, jud. Neamț.

„Ei or să înțeleagă acum că toată răspunderea e la autoritățile locale. Cei care au mărit foarte mult vor constata anul viitor că își permit sau nu să plătească salarii bune. Dacă nu, va trebui să facă restructurări sau să scadă salariile. Până acum, toată lumea din administrația locală spunea că e nedrept. Este oricum o formă mult mai corectă decât când veniturile treceau peste primar. Noi am plafonat la un nivel care să poată fi și pentru bugetul statului susținut”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close