Antena 3 CNN Politică Cătălin Cherecheş (USL) a câştigat alegerile pentru postul de primar din Baia Mare

Cătălin Cherecheş (USL) a câştigat alegerile pentru postul de primar din Baia Mare

Cătălin Cherecheş (USL) a câştigat alegerile pentru postul de primar din Baia Mare
Sursa foto: Foto: glasulmaramuresului.ro
09 Mai 2011   •   09:12

Candidatul Uniunii Social Liberale, Cătălin Cherecheş, a câştigat alegerile pentru fotoliul de primar din Baia Mare din primul tur. Numărătoarea oficială a voturilor îl creditează pe acesta cu 51,66% din sufragii.

Pe poziţia a doua s-a clasat independentul Mircea Dolha, cu 23,34% din voturi. Candidatul Partidului Democrat Liberal, Mihai Pătraşcu, a fost votat de doar 13% dintre alegători.

Băimărenii nu au fost prea interesaţi de alegerile pentru primărie. Doar un sfert dintre alegători s-au prezentat la urne. Potrivit unei publicaţii locale, candidatul independent Mircea Dolha ar fi oferit oamenilor bonuri valorice de 20 de lei, pe care să le schimbe pe produse de carmangerie la magazinele deţinute de familia cumnatei sale.

Un reporter de la o publicaţie on-line locală a fost agresat de proprietara magazinului, cumnata lui Dolha, în timp ce încerca să filmeze oamenii adunaţi la coadă. Incidentul a avut loc cu câteva ore înainte de deschiderea urnelor.

Interpelaţi de jurnalist, cei prezenţi au admis că au primit bonurile în schimbul voturilor.

La câteva ore de la incident, jurnalistul a depus o plângere penală la poliţie. Potrivit site-ului ZiarMM, candidatul independent Mircea Dolha a recunoscut că femeia care apare în imagini este cumnata sa şi proprietara magazinului respectiv.

 


×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close