Antena 3 CNN Politică Medicul Cătălin Cîrstoiu anunță că nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce, pe numele lui, a fost făcută o plângere penală

Medicul Cătălin Cîrstoiu anunță că nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce, pe numele lui, a fost făcută o plângere penală

Medicul Cătălin Cîrstoiu a anunțat ca nu se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce s-a trezit cu o plângere la DNA pentru incompatibilitate si conflict de interese.

de Laura Dinu    |    27 Mar 2024   •   07:51

Sesizarea a fost făcută de contracandidatul Alexandru Pânișoară, reprezentant al Partidul Ecologist Român.

”Plângerea mea este in rem, deci nu vizează persoana directă a domnului Cîrstoiu ci mai mult situația constatată de primul ministru, în anul 2020, la nivelul spitalului, și anumite stări de incompatibilitate și conflict de interese ale domnului Cîrstoiu. Despre asta este vorba. 

Nu pot eu să calific daca sunt ele sau nu fapte penale, dar, ca un cetățean corect, și îndrum pe oricine să facă acest lucru, este bine să sesizăm organele competente. 

Eu am sesizat ANI cu privire și la incompatibilitate și la conflictul de interese, cu privire la faptul că deține și o clinică medicală în care este asociat alături de soția sa, este și decanul facultății de Medicină și este și managerul spitalului.

Iar, conform legii, nu eu am scris legea aceasta, aceste lucruri nu sunt în regulă, nu pot fi concomitente.

Iar în ceea ce privește relația profesională cu soția sa, care este șef de secție în spitalul în care el este manager, din nou este, conform legii, un conflict de interese”, a explicat Alexandru Pânișoară la Antena 3 CNN.

Ieri, acesta a scris pe o rețea socială că s-a simțit ”obligat legal” să sesizeze faptele managerului Spitalului Universitar. 

"Ca urmare a faptului că mi-a parvenit Raportul Corpului de Control al Primului-Ministru privind Spitalul Universitar de Urgență despre care am vorbit săptămâna trecută, aveam obligația legală să denunț faptele penale ale lui Cătălin Cîrstoiu, managerul spitalului, în caz contrar eu la rândul meu aș fi comis infracțiunea de omisiune a sesizării", scrie Alexandru Pânișoară pe Facebook. 

Mai mult, acesta a oferit şi răspunsul venit de la Direcția Națională Anticorupție, în urma sesizării sale care menționează următoarele:

"Vă ducem la cunoștință faptul că denunțul formulat de dvs. primit în data de 19/03/2024 ora 20:00 și 2:59 și înregistrat la instituția noastră cu numărul 2985, a fost transmis pentru competentă soluționare la secția de combatere a infracțiunilor asimilată infracțiunilor de corupție, Direcția Națională Anticorupție".

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close