Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Cătălin Cîrstoiu, despre transportul public din Bucureşti: "Au fost 4 ani pierduți efectiv pentru STB și pentru bucureșteni!"

Cătălin Cîrstoiu, despre transportul public din Bucureşti: "Au fost 4 ani pierduți efectiv pentru STB și pentru bucureșteni!"

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Bucureşti la alegerile locale din 9 iunie 2024, a declarat, după o întâlnire cu reprezentanţi ai sindicatului STB, depre transportul public din Bucureşti, că ultimii patru ani "au fost pierduţi efectiv pentru STB şi pentru bucureşteni".

Cătălin Cîrstoiu, despre transportul public din Bucureşti: "Au fost 4 ani pierduți efectiv pentru STB și pentru bucureșteni!"
Sursa foto: Facebook | Cătălin Cîrstoiu
de Georgiana Adam    |    11 Apr 2024   •   13:32

"Mobilitatea în București trebuie complet regândită și centrată pe rețeaua publică de transport în comun. Această rețea trebuie să devină rapidă, sigură și confortabilă, pentru a-i convinge pe oameni să-și lase mașinile acasă.

Am avut miercuri o discuție detaliată despre transportul public în Capitală cu reprezentanții sindicatului STB, în frunte cu președintele sindicatului, Vasile Petrariu, precum și cu fostul director al Societății de Transport București, Alexandru Hazem Kansou. Mi s-a reconfirmat că și acest domeniu, precum multe altele, a stagnat timp de 4 ani. Au fost 4 ani pierduți efectiv pentru STB și pentru bucureșteni! Planul de mobilitate urbană al Capitalei nu este actualizat de pe vremea Gabrielei Firea, pentru că Nicușor Dan n-a fost în stare de așa ceva!

Iată câteva idei valoroase pe care le-am desprins din această întâlnire:

-Uzina STB are capacitatea de a moderniza la standardele anului 2024 două tramvaie pe lună, lucru ce ar stopa risipa de bani în societate, bugetul fiind și așa sub necesar.

-Infrastructura de tramvai trebuie refăcută în tot Bucureștiul, cu muncă an de an și nu cu praf în ochi în anul electoral.

-Legislația muncii și a salarizării în ceea ce îi privește pe angajații STB a fost grav încălcată de actuala administrație a Bucureștiului. Astfel de abuzuri trebuie oprite!

-E nevoie de mai mult confort și mai multă siguranță, poate chiar de curse unice pentru școli, la anumite ore. Pentru părinți este groaznic să trăiască cu frica de a-și lăsa copiii singuri cu tramvaiul sau autobuzul prin București, capitală europeană.

-Fluidizarea traficului rutier pe anumite artere prin benzi alternative de circulație ar avea un efect pozitiv direct și în desfășurarea transportului în comun.

-Putem avea cu adevărat „vinerea verde” în Capitală, nu doar în sens declarativ. Stimularea demersului va veni din gratuitatea transportului public în astfel de zile", a scris Cătălin Cîrstoiu într-o postare pe Facebook.

Mobilitatea în București trebuie complet regândită și centrată pe rețeaua publică de transport în comun. Această rețea...

Publicată de Cătălin Cîrstoiu pe Joi, 11 aprilie 2024

Material susţinut de PSD şi PNL

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close