Antena 3 CNN Politică Cătălin Drulă anunță restructurări la Metrorex: "A fost un loc bun unde să te angajezi" 

Cătălin Drulă anunță restructurări la Metrorex: "A fost un loc bun unde să te angajezi" 

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat, marți seară, că organigrama Metrorex e destul de împănată, cu posturi un pic inutile”, dar că acum se lucrează la o nouă organigramă şi vor urma restructurări de posturi.

Cătălin Drulă anunță restructurări la Metrorex: "A fost un loc bun unde să te angajezi" 
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    08 Iun 2021   •   23:11

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că organigrama Metrorex e destul de împănată, cu posturi un pic inutile”, dar că acum se lucrează la o nouă organigramă şi vor urma restructurări de posturi.

”La Metrorex se lucrează la o organigramă, din câte înţeleg, am mai spus asta, nu eu conduc Metrorexul, am găsit un director general care şi-a făcut o treabă foarte bună acolo, au un Consiliu de Administraţie profesionist cu oameni aduşi din industrie, cu experienţă şi ei lucrează la asta. Îmi spun că organigrama e destul de împănată, cu posturi un pic inutile. A fost un loc bun unde să te angajezi”, a declarat Cătălin Drulă, la TVR1.

Întrebat dacă vor exista restructurări de posturi, dacă vor fi daţi oameni afară, ministrul Drulă a răspuns afirmativ.

”Răspunsul ar fi da, pentru restructurarea şi optimizarea acestor companii”, a mai precizat Cătălin Drulă.

Metrorex, lista cu salarii la care mulţi români doar visează! Cât a ajuns să câştige o casieră

Antena 3 a intrat în posesia listei salariilor din Metrorex, în februarie, iar sumele din acest document sunt surprinzătoare.

Regia este de mai mult timp în centrul unui scandal, după ce ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a acuzat creşterea nejustificată a salariilor în timpul pandemie. În replică, liderul de sindicat, Ion Rădoi, a estimat că pe actualul ministru al transporturilor "nu-l prinde Paştele pe post".

În urma scandalului, Drulă a trimis Corpul de Control la Metrorex iar concluzia este că în această regie aproape nimeni nu câştigă prost.

80% din personalul regiei are salarii de peste 5.000 de lei net, lunar. 25% dintre angajaţi câştigă peste 7.000 de lei net pe lună.

O casieră Metrorex poate ajunge să câştige 5.000 de lei, după cum arată datele în posesia cărora au intrat jurnaliştii Antena 3.

Cel mai mare salariu în Metrorex, circa 3.000 de euro net

Cel mai bine plătit angajat Metrorex este un şef de serviciu. Acesta câştigă 14.641 lei în fiecare lună. În continuare, lista cu sumele corespunzătoare câtorva funcţii de conducere şi de execuţie:

  • director economic, director tehnic: aproximativ 13.000 lei net, lunar
  • consilierii dirctorului general: 9.417 lei net, lunar
  • şef depou: 10.400 lei net, lunar
  • 90% dintre angajaţii Metrorex beneficiau de spor de condiţii nocive. La Metrorex era în vigoare şi un aşa-zis spor de tunel, de 20% din salariul brut, de care beneficiau şi directorii.

Regia are 5.681 angajaţi.

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă Metrorex restructurari
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close