Antena 3 CNN Politică Cătălin Ivan: Mă aştept ca opoziţia să introducă o moţiune de cenzură, poate fi un instrument politic important în campanie

Cătălin Ivan: Mă aştept ca opoziţia să introducă o moţiune de cenzură, poate fi un instrument politic important în campanie

Cătălin Ivan: Mă aştept ca opoziţia să introducă o moţiune de cenzură, poate fi un instrument politic important în campanie
de M.T.    |    24 Mar 2014   •   18:14

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat că se aşteaptă ca opoziţia să introducă o moţiune de cenzură până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare, pentru că aceasta reprezintă un important instrument politic în campania electorală.

„Având în vedere că sesiunea parlamentară se termină imediat după alegerile europarlamentare, moţiunea de cenzură poate fi un instrument politic destul de important în campania electorală. Mă aştept totuşi ca cei din opoziţie să introducă o moţiune de cenzură, dar nu cred că pe tema reducerii CAS şi a neimpozitării profitului reinvestit”, a spus Ivan, în cadrul emisiunii "100 de minute", de la Antena 3.

„Nu cred că va fi vreo moţiune de cenzură din partea liberalilor pe reducerea CAS-ului şi pe neimpozitarea profitului reinvestit, pentru că sunt lucruri pe care şi noi dorim să le realizăm şi, dacă se va putea, le vom face”, a mai precizat oficialul PSD.

Totuşi, liberalii ar putea renunţa la ideea unei moţiuni de cenzură, dacă va fi obţinut acordul FMI şi va exista voinţă politică pentru reducerea CAS şi a neimpozitării profitului reinvestit.

„„Dacă se va obţine acordul FMI şi dacă se va dovedi că există voinţă politică pentru reducerea CAS şi a neimpozitării profitului reinvestit, evident că nu avem de ce să depunem moţiune. Altfel, moţiunea de cenzură este sigură”, a explicat liberalul Cristian Buşoi, la Antena 3.

„Moţiunea de cenzură nu este o armă pe care să o foloseşti foarte uşor, pentru că o poţi face o singură dată într-o sesiune parlamentară. Deci, pe de o parte, trebuie să fie pe o temă extrem de importantă şi, pe de altă parte, trebuie să vedem ce şanse are să treacă”, a adăugat Buşoi.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close