Antena 3 CNN Politică Cătălin Ivan: Măsurile Guvernului Ponta îşi dovedesc eficienţa

Cătălin Ivan: Măsurile Guvernului Ponta îşi dovedesc eficienţa

Cătălin Ivan: Măsurile Guvernului Ponta îşi dovedesc eficienţa
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Iul 2013   •   14:18
Prognoza de 2,4% creştere economică pentru România în 2013 realizată de specialiştii unui think-tank al grupului "The Economist" confirmă că măsurile luate de Guvernul Ponta pentru stimularea creşterii economice îşi dovedesc eficienţa, afirmă purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, într-un comunicat remis agenţiei Agerpres.
 
"Încă de la preluarea guvernării, executivul USL a pus în aplicare un model propriu de ieşire din criză, care presupune armonizarea disciplinei fiscale cu creşterea economică echilibrată şi întărirea statului social. În ciuda tuturor criticilor venite de-a lungul timpului din partea adversarilor politici, iată că analiza celor de la 'The Economist Intelligence Unit' demonstrează cât de rupte de realitate sunt aceste atacuri şi confirmă, totodată, eficienţa măsurilor de creştere economică luate de Guvernul Ponta", susţine Ivan. 
 
Potrivit acestuia, analiza realizată de specialişti arată că, în primul trimestru, rata de creştere economică a României a fost a treia cea mai mare din UE faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 
 
"Nu doar că cei de la 'The Economist' prognozează o creştere economică de 2,4% în România pentru 2013, dar subliniază că rata de creştere economică pentru ţara noastră s-ar putea mări şi mai mult în perioada 2014-2017, ajungând până la o medie anuală de 4%. Iar veştile bune nu se opresc aici! Conform prognozelor, inflaţia ar putea ajunge la doar 2,7% la finele anului 2017", arată social-democratul. 
 
Ivan subliniază că Guvernul Ponta demonstrează că pot avea loc şi "reparaţii sociale, dar şi performanţe economice în acelaşi timp". 
 
"Iar datele prezentate de cei de la 'The Economist' nu fac decât să confirme această realitate", a conchis Cătălin Ivan. 
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close