Antena 3 CNN Politică Cătălin Ivan (PSD): Amânarea accizei la motorină, concesie pentru linişte în zona prezidenţială, ca să avem buget

Cătălin Ivan (PSD): Amânarea accizei la motorină, concesie pentru linişte în zona prezidenţială, ca să avem buget

Cătălin Ivan (PSD): Amânarea accizei la motorină, concesie pentru linişte în zona prezidenţială, ca să avem buget
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Dec 2013   •   22:31
Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că Guvernul a decis amânarea indexării accizei la motorină, pentru a preveni un blocaj al bugetului pentru 2014.
 
"Amânarea indexării accizei la motorină nu înseamnă că se încearcă amânarea unor creşteri de preţuri, deoarece toţi indicatorii arată că nu vor exista astfel de efecte negative. S-a luat această decizie pentru că este nevoie ca bugetul pentru 2014 să fie adoptat cât mai rapid. Este mai degrabă o concesie care asigură linişte din zona prezidenţială şi care poate evita un blocaj extrem de dăunător. 
 
Important este ca de la 1 ianuarie să avem un buget care să permită măriri de salarii şi pensii. Orice soluţie care evită blocarea acestor creşteri este binevenită", a spus Cătălin Ivan, într-un comunicat de presă transmis luni, informează Agerpres.

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că Guvernul intenţionează să amâne introducerea accizei de 7 eurocenţi la motorină pentru o perioadă de trei luni, perioadă în care se vor căuta soluţii.

Parlamentul a adoptat, pe 4 decembrie, bugetul de stat şi cel al asigurărilor sociale de stat pe anul 2014

×
Subiecte în articol: Catalin Ivan buget2014
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close