Cătălin Ivan: PSD, în pericol de scindare. Dragnea şi Ponta par să facă ce n-a reușit nici dușmanul Băsescu

de M.Z.    |    07 Aug 2017   •   13:46
Cătălin Ivan: PSD, în pericol de scindare. Dragnea şi Ponta par să facă ce n-a reușit nici dușmanul Băsescu Foto: colaj Agerpres

Europarlamentarul Cătălin Ivan atrage atenția, luni, că președintele PSD Liviu Dragnea şi fostul șef al patidului Victor Ponta sunt responsabili de o posibilă scindare a Partidului Social Democrat, susţinând că aceştia par să reuşească acum "ce nu au reuşit duşmanii partidului". 

"În acest moment sunt două forţe care pot rupe partidul. Pe de o parte, Liviu Dragnea dă afară din partid sau îi izolează pe toţi cei care nu sunt de acord cu el. Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD este scindat între sud şi restul ţării, între cei veniţi din PRM, PD sau de oriunde din altă parte şi pesediştii vechi. Pe de cealaltă parte, Victor Ponta şi-a creat propriul proiect politic şi încearcă să strângă toţi nemulţumiţii în noul partid. Mai pe scurt, ultimii doi preşedinţi ai PSD, mai mult sau mai puţin legitim, par să reuşească acum ce nu au reuşit cei mai înverşunaţi duşmani ai partidului, nici măcar Traian Băsescu, în atâţia ani de lupte dure", a scris Cătălin Ivan, luni, pe Facebook. 

În acest sens, politicianul face un apel la unitate şi le cere social-democraţilor să-i asculte "mai des" pe votanţii partidului. 

"Ar trebui să-i ascultăm mai des pe cei care ne votează de ani de zile, indiferent cine a condus partidul, indiferent de câte ori i-am dezamăgit, fără să înţeleagă luptele noastre interne, de multe ori sterile. (...) Proiectul pe care îl vom propune în toamnă va fi despre unitatea partidului. Despre un alt mod de a face politică. Despre dialog intern, şanse egale, democraţie internă. Despre tot ce ar trebui să ne unească şi să ne facă mai puternici. Din toamnă vom vorbi despre un PSD al tuturor, şi al celor de lângă Dragnea, tot mai puţini, şi al celor care au construit acest partid, dar mai ales al celor care pot să aducă o viziune nouă în politică românească", a afirmat Cătălin Ivan. 

Parteneri
x close