x close

Cătălin Predoiu, aviz negativ pentru portofoliul de la Justiţie

de A.M.P    |    18 Feb 2020   •   15:42
Cătălin Predoiu, aviz negativ pentru portofoliul de la Justiţie 482 Foto: just.ro

Cătălin Predoiu a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Justiţiei din partea comisiilor de specialitate din Parlament.

În cazul lui Predoiu s-au înregistrat 26 de voturi "pentru", 37 "împotrivă" şi 10 abţineri.

Audierea lui Cătălin Predoiu nu a fost lipsită de momente de tensiune. Unul dintre ele se referă la solicitarea senatorul PSD Robert Cazanciuc, care a cerut suspendarea pentru o jumătate de oră a şedinţei pentru ca Predoiu să prezinte avizele ministerului pentru cele 25 de ordonanţe de urgenţă adoptate în şedinţa de Guvern din 4 februarie.

Citește și: Ministerul Justiției, somat să plătească 390 de milioane de euro magistraților care și-au recuperat în instanță sporurile

Predoiu a replicat, însă, că solicitarea încalcă procedurile, deoarece aceste avize pot fi cerute doar de la Secretariatul General al Guvernului şi de la iniţiatorii ordonanţelor.

Predoiu: Credeţi că noi mişcăm hârtia pe bază de sms sau telefon?

Cătălin Predoiu a susţinut că avizele sunt emise strict pentru Secretariatul General al Guvernului şi pentru iniţiatori şi, de aceea, ministerul este în imposibilitatea de a le pune la dispoziţie, fără avizul SGG.

"Ce îmi cereţi încalcă procedurile. Credeţi că noi mişcăm hârtia pe bază de sms sau telefon? Aceste avize pot fi cerute la SGG şi la iniţiatori. Eu nu pot să le transmit. Majoritatea dintre avize au fost valorificate de către iniţiatori", a adăugat Predoiu.

 

Citeşte mai multe despre:

Catalin Predoiu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati