Antena 3 CNN Politică Cătălin Predoiu, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei

Cătălin Predoiu, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei

Cătălin Predoiu, propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei
19 Dec 2008   •   21:49

Deşi au promis un independent, membrii Coaliţiei de guvernare PSD+PC - PD-L au ales, în final, un liberal. Ministrul propus de aceştia este Cătălin Predoiu, chiar cel care a ocupat în ultima perioadă acest portofoliu în cabinetul Tăriceanu.
Predoiu este membru al PNL din anii '90, calitate la care va trebui să renunţe pentru a putea ocupa în continuare funcţia de ministru al Justiţiei. El a candidat chiar şi la un post de deputat pe care, însă, l-a pierdut în favoarea unui personaj cu faimă de interlop.
Anunţul de vineri seară i-a luat prin surprindere în primul rând pe colegii lui Predoiu din PNL. Anunţul nu i-a bucurat prea mult pe liberali, dat fiind că Predoiu este membru vechi al PNL şi a fost adus la ministerul Justiţiei de premierul Tăriceanu. Acum iau în calcul excluderea lui din partid.
Preşedintele Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL, Bogdan Olteanu, l-a acuzat de lipsă de caracter şi decenţă politică, pentru că a acceptat funcţia. Surprinsă a fost şi Norica Nicolai.
Nominalizarea lui Predoiu a fost surprinzătoare şi în contextul în care el a criticat faptul că reforma Justiţiei nu se afla pe lista priorităţilor prezentate de Theodor Stolojan, când a fost desemnat premier.
CĂTĂLIN PREDOIU, PROPUS PENTRU FUNCŢIA DE MINISTRU AL JUSTIŢIEI

Cătălin Predoiu s-a născut la 27 august 1968 la Buzău. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, în 1991. A urmat ulterior un program de instruire în practica dreptului comercial la Baroul din Caen, Franţa (1994) şi a obţinut titlul ştiinţific de doctor în Drept Comercial, summa cum laudae, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (2004). Acesta a practicat avocatura în cadrul unor importante firme din domeniu. În 1996 a fondat o importantă casă de avocatură.
Cătălin Predoiu are experienţă semnificativă în sectorul bancar, incluzând acordarea de servicii de asistenţă juridică şi reprezentarea creditorilor şi debitorilor în contracte de împrumut şi contracte de garanţie internaţionale.
În paralel cu activitatea juridică, Cătălin Predoiu a predat dreptul comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti (1994-2007). El este membru în următoarele organizaţii profesionale: Baroul Bucureşti (1991), Uniunea Naţională a Barourilor din România (1991), International Bar Association (1999), Baroul Bucureşti, Membru în Consiliul Baroului (2003 ? 2007) şi Comisia Permanentă a Uniunii Naţionale a Barourilor din România (din 2007).
Cătălin Predoiu a fost numit la 28 februarie 2008 ministru al Justiţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Predoiu ministrul Justitiei
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close