Cătălin Tolontan: Ce face președintele Klaus Iohannis când refuză dialogul e toxic pentru democrație

13 Noi 2019   •   12:59
Cătălin Tolontan: Ce face președintele Klaus Iohannis când refuză dialogul e toxic pentru democrație

Coordonatorul editorial al publicației Libertatea, Cătălin Tolontan, critică refuzul președintelui Klaus Iohannis de a participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă. 

"Ce face președintele Klaus Iohannis când refuză dialogul e toxic pentru democrație.  Ceea ce alți oameni de stat care au suferit cu adevărat au refuzat să facă, și anume să-și demonizeze adversarii până la a cere scoaterea lor în afara jocului, Klaus Iohannis o comite cu nonșalanța unui politician complet neinteresat de ce va decurge de aici încolo, după o realegere care, cu mare probabilitate, va avea loc.

Președintele însă ridică ștacheta sfidării publicului și inversează întregul raport dintre guvernați și guvernanți. În toate campaniile electorale din lumea democratică, politicienii cer atenția oamenilor, pe care îi roagă să le ofere timpul lor.  Iar cea mai bună formă pentru public pentru a înțelege ideile diferite este conversația față în față între contracandidați. Când respingi o regulă de bază și ajunge poporul să te roage să-l convingi că-i meriți votul, tu te poți alege, nici vorbă, dar s-ar putea să nu-l mai poți conduce", scrie Cătălin Tolontan, pe Libertatea.
 

x close