Antena 3 CNN Politică Cătălin Voicu a solicitat să fie audiat în plenul Senatului

Cătălin Voicu a solicitat să fie audiat în plenul Senatului

Cătălin Voicu a solicitat să fie audiat în plenul Senatului
Sursa foto: voicu
28 Mar 2010   •   15:21

Senatorul Cătălin Voicu a solicitat să fie audiat în plenul Senatului. Cererea lui Voicu ar putea fi discutată luni de Biroul Permanent al Senatului. Senatul a avizat miercuri arestarea lui Cătălin Voicu, în timp ce parlamentarul era internat la Spitalul Universitar din Capitală.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, va propune introducerea pe ordinea de zi a solicitării lui Cătălin Voicu de a fi audiat în plen. Voicu i-a trimis o scrisoare lui Mircea Geoană în care susţine că avizul dat de Senat pentru arestarea sa nu este statutar.

În motivarea solicitării sale, senatorul menţionează că audierea sa este absolut necesară, şi în lipsa acesteia, hotărârea Senatului care încuviinţa arestarea preventivă ar fi lovită de nulitate absolută.

?Hotărârea Senatului nr.5/2010 a fost adoptată fără a fi realizată procedura prealabilă şi obligatorie a ascultării subsemnatului, în condiţiile în care se ştia, fiind un fapt de notorietate publică datorită mass-media, că mă aflam într-o situaţie de imposibilitate obiectivă de a fi prezent în plenul Senatului în vederea ascultării?, se arată în scrisoarea lui Cătălin Voicu.

Decizia în privinţa audierii senatorului va fi discutată în Biroul Permanent al Senatului şi, dacă va fi aprobată, va fi inclusă de ordinea de zi a plenului.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Voicu Senat arestare senator audiere
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close