Antena 3 CNN Politică Cătălin Voicu, unul dintre cei mai săraci parlamentari. Locuieşte cu părinţii şi trăieşte din salariul de senator

Cătălin Voicu, unul dintre cei mai săraci parlamentari. Locuieşte cu părinţii şi trăieşte din salariul de senator

Cătălin Voicu, unul dintre cei mai săraci parlamentari. Locuieşte cu părinţii şi trăieşte din salariul de senator
Sursa foto: voicu
20 Mar 2010   •   10:28

Senatorul PSD Cătălin Voicu este unul dintre cei mai săraci parlamentari, conform declaraţiei sale de avere publicată pe site-ul Senatului. Asta în ciuda faptului că, potrivit stenogramelor publicate în ultimul timp, senatorul ar fi dispus de sume impresionante de bani. Potrivit declaraţiei de avere, Voicu locuieşte cu părinţii, într-un imobil din Capitală, iar singura sa sursă de venit este salariul de senator.

În declaratia de avere depusă de senatorul Cătălin Voicu pe 14 mai 2009, sunt trecute două autoturisme străine, fabricate în 2006 şi 1996. În declaraţie mai figurează un teren agricol de 4,9 hectare, în judeţul Giurgiu, al cărui titular este soţia sa.

Cătălin Voicu nu deţine nicio casă şi locuieşte împreună cu părinţii săi, într-un imobil din Capitală.

În anul fiscal anterior, Voicu a câstigat 52.800 de lei, din salariul de senator, iar sotia sa 11.000 de lei, ca angajat permanent la Ministerul Apărării Naţionale.

Senatorul nu deţine conturi şi nu are credite sau sume de bani luate cu împrumut. Însă procurorii anticorupţie susţin că Voicu ar fi primit 260.000 euro şi 119.000 lei de la oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic. Banii care nu figurează nicăieri ar fi fost primiţi în urma promisiunilor senatorului că va interveni pe lângă judecători, pentru a-i favoriza pe cei doi în procesele civile şi penale în care erau implicaţi.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Catalin Macovei, a declarat într-un interviu că averea senatorului PSD se afla în atenţia inspectorilor de integritate.

Antena 3


×
Subiecte în articol: Catalin Voicu PSD imobil casa
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close