Antena 3 CNN Politică Catalog de absenţe pentru parlamentari, publicat săptămânal pe internet

Catalog de absenţe pentru parlamentari, publicat săptămânal pe internet

Catalog de absenţe pentru parlamentari, publicat săptămânal pe internet
Sursa foto: parlamentari
05 Iun 2009   •   11:58

Parlamentarii vor avea catalog de prezenţe la fel ca şi elevii. Cei care vor chiuli de la muncă vor fi trecuţi absent nemotivat. Din fericire pentru aleşi, nu vor fi chemaţi la parlament ca să primească reproşuri. Pentru ei pedeapsa va fi una publică. Chiulangiii vor fi trecuţi pe o listă ce se va afişa săptâmânal pe internet. Iar la finalul anului se va face topul absenţilor.

Iniţiativa aparţine Societăţii Civile pentru Reformă Morală. Lista va fi publicată pe site-ul fundaţiei FACIAS. Spre exemplu, în săptămâna trecută, din 334 de parlamentari au absentat 83.

Şi tot pentru a trage un semnal de alarmă, mai multe ONG-uri se opun introducerii sistemului de coplată, propus de Ministerul Sănătăţii. Mai exact, pe lângă cele cinci procente şi jumătate din salariu care merg către stat, cetăţenii vor fi nevoiţi să scoată şi alţi bani din buzunar.

Potrivit lui Czab Bivolaru preşedinte al Societatăţii Civile pentru Reformă în Sănătate, acesată introducere a sistemului decoplată este defapt o taxare triplă a contribuabililor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: FACIAS parlamentari
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close