Antena 3 CNN Politică Câţi bani scot politicienii din darul de nuntă | Sunt sume colosale

Câţi bani scot politicienii din darul de nuntă | Sunt sume colosale

Nunta în politică este o afacere de succes. Un social-democrat s-a îmbogăţit după ce şi-a pus pirostriile: a rămas cu 90.000 de euro. 

Câţi bani scot politicienii din darul de nuntă | Sunt sume colosale
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2022   •   15:34

Liderul AUR, în schimb, după ce s-a lăudat că va pune o sumă consistentă pentru construcţia unui spital, a adunat puţin peste 5.000 de euro, deşi chiar el recunoaşte că i-au trecut prin conturi 400.000 de euro. Agenţia Naţională de Integritate trebuie să facă lumină aici. 

Iată şi alţi politicieni pentru care nunta nu a însemnat doar dragoste, ci şi o afacere.

Nunta nu este doar un motiv de bucurie, ci şi un prilej de îmbogăţire, cel puţin dacă eşti politician şi ai zeci sau sute de nume importante printre invitaţi. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Este şi cazul secretarului de stat Florin Manole: 90.000 de euro, atât i-au rămas după nunta ca-n poveşti. Naşul său este controversatul om de afaceri Gruia Stoica.

"O să mă mut undeva, fac nişte cumpărături care ţin de o nouă casă", spune Florin Manole, întrebat ce va face cu toţi aceşti bani.

Preşedintele AUR, George Simion, a invitat tot poporul la nunta câmpenească şi se aştepta la câştiguri pe măsură. A avut 42 de perechi de naşi şi zece mii de invitaţi. 

Când a tras linie, petrecerea de la Măciuca n-a fost atât de profitabilă. Deşi spune că a primit în total 400.000 de euro, în conturile fundaţiei cu care a lucrat, Simion are în jur de 5.000 de euro. Nu spune nimic de urnele în care au donat invitaţii.

"Au fost multe donaţii, şi numerar şi în produse. Practic, mai tot ce am avut la nuntă au venit ca daruri de nuntă, aşa că atunci când o să completez declaraţia de avere o să trec 400.000 de euro, dar n-am rămas cu mai nimic din aceşti bani pentru că au fost, de la balon cu aer cald până la brânza trimisă de Gigi Becali, apă minerală şi ce s-a mai consumat la nuntă. 

S-au strâns şi în contul fundaţiei, pe care l-am făcut public, 24.660 de lei, bani pe care îi vom duce la construcţia unui spital mobil. Au fost daruri din partea naşilor, din partea prietenilor apropiaţi", spune George Simion.

Şi purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, s-a căsătorit în primăvara acestui an. Evenimentul a avut loc în Caransebeş, iar invitaţii au avut parte doar de condiţii de lux. Suma strânsă la nuntă rămâne însă un mister.

"Suma asta este o sumă pe care o s-o trec în declaraţia de avere şi o veţi vedea atunci", a precizat Ionuţ Stroe.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close