Antena 3 Politică Cazul primarului mort reales în Deveselu face înconjurul lumii. Ce scrie presa străină

Cazul primarului mort reales în Deveselu face înconjurul lumii. Ce scrie presa străină

de Andreea Cigolea    |    29 Sep 2020   •   09:29
Cazul primarului mort reales în Deveselu face înconjurul lumii. Ce scrie presa străină

Cazul primarului din comuna Deveselu, județul Olt, Ion Aliman, care a murit în urma infectării cu noul coronavirus în data de 17 septembrie care a fost reales la alegerile din 27 septembrie a ajuns şi în presa străină.

”Vei fi mândru de noi”: Sătenii români au ales un primar mort la o diferenţă mare” a fost titlul pe care cititorii Reuters l-au putut vedea luni.

”Poveste zilei ne vine din micul sat Deveselu, din România: primarul Ion Aliman a fost reales triumfător, la două săptămâni după ... moartea sa din cauza coronavirus”, a scris Le Parisien.

”Primarul reales triumfător după moartea sa”, a scris cotidianul elveţian „24 heures”.

”PSD a pierdut cursa pentru primăria din Bucureşti, dar a sărbătorit o victorie oarecum bizară, dulce-amară”, a scris ABC News.

CNN a relatat evenimentul bizar petrecut la mormântul „fostului actual primar”: „Un videoclip difuzat pe reţelele de socializare a arătat zeci de săteni care vizitează mormântul lui Ion Aliman, să aprindă lumânări după încheierea votului”. 

Ion Aliman a adunat 1.020 de voturi din 1.600 valabil exprimate. Acelaşi număr de voturi a fost şi la Consiliul Local, astfel că PSD va avea la Deveselu un viceprimar, care va fi şi primar interimar până la alegerile parţiale, care se vor organiza pentru alegerea primarului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close