x close

CC a respins sesizările pe Legea salarizării şi pe bugetul de stat. Soluţionarea sesizării privind Legea educaţiei, amânată

de Antena3.ro    |    28 Dec 2010   •   13:16
CC a respins sesizările pe Legea salarizării şi pe bugetul de stat. Soluţionarea sesizării privind Legea educaţiei, amânată 429 Foto: Intact Images
Judecătorii Curţii Constituţionale au respins marţi sesizările depuse de opoziţie pe Legea salarizării, pe bugetul de stat pe 2011 şi pe Ordonanţa 50 referitoare la creditele pentru populaţie. Proiectele de lege vor merge acum spre promulgare la Palatul Cotroceni.

Sesizările legate de Legea Educaţiei au fost amânate pentru data de 4 ianuarie. Sesizările împotriva Legii Educaţiei au fost depuse de preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi de parlamentari ai PSD, PC şi PNL.

Sesizarea privind legea salarizării unitare pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea a fost depusă de parlamentarii PNL. Liberalii au susţinut că Guvernul nu-şi poate angaja răspunderea asupra unui proiect de lege oricând, oricum şi în orice condiţii, Executivul neputându-se substitui Parlamentului în activitatea de legiferare.

Liberalii au contestat şi Legea bugetului de stat pe anul 2011, susţinând că are un "caracter ilegal şi neconstituţional".

Şi legea de modificare a ordonantei 50 referitoare la creditele pentru populaţie a fost contestată tot de PNL. Pe 22 decembrie, comisia de buget-finante a elaborat un raport suplimentar la OUG 50, stabilind că Ordonanţa nu se aplică contractelor în derulare, excepţie făcând comisioanele de rambursare anticipată.

Pe 14 decembrie, Guvernul şi-a asumat răspunderea pe proiectul de Lege-cadrul privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi asupra proiectului de Lege privind salarizarea în anul 2011 a bugetarilor. Membrii opoziţiei au depus moţiuni de cenzură împotriva celor două proiecte de lege. Ambele moţiuni au fost respinse în Parlament.

 

Citeşte mai multe despre:

sesizare legea salarizarii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati