Antena 3 CNN Politică CCR discută suspendarea președintelui vineri, la ora 9.00. Băsescu a susţinut un discurs în Parlament

CCR discută suspendarea președintelui vineri, la ora 9.00. Băsescu a susţinut un discurs în Parlament

CCR discută suspendarea președintelui vineri, la ora 9.00. Băsescu a susţinut un discurs în Parlament
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    05 Iul 2012   •   16:07
Update 16.05 - Curtea Constituțională discută suspendarea președintelui Traian Băsescu vineri, la ora 09.00

UPDATE 15.15
-
Şedinţa plenului reunit pentru dezbaterea şi votul asupra cerererii de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu va avea loc, vineri, la ora 17.00, "cu tot cu avizul" Curţii Constituţionale, a declarat preşedintele Senatului Crin Antonescu. Traian Băsescu va participa la şedinţă.

UPDATE 11.50
- Şedinta plenului Parlamentului s-a încheiat.


UPDATE 11.40
- Plenul reunit al Parlamentului a votat, joi, ca avizul consultativ al Curţii Constituţionale privind cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu să fie transmis Parlamentului până vineri, la ora 12.00.

UPDATE
11.30
- Plenul Parlamentului a respins, cu 216 voturi "pentru", solicitarea PDL de constituire a unei comisii de anchetă privind acuzaţiile care sunt aduse preşedintelui Traian Băsescu în cererea de suspendare depusă de USL.

UPDATE 11.15
– Traian Băsescu a plecat din Parlament, după ce a susţinut un discurs de 15 minute.

VEZI LIVE CE SE ÎNTÂMPLĂ LA PARLAMENT

UPDATE 11.00
- Cele mai importante declaraţii ale lui Băsescu:

- Eu doresc să particip la dezbatere. Astăzi voi face scurtă prezentare

- Mărturisesc că sunt într-o oarecare dificultate pentru că Preşedinţia a primit documentul aseară şi a fost imposibil să pregătesc o dezbatere

- Nu contest dreptul Parlamentului de a iniţia procedura de suspendare

- Apreciz că documentul are patru mari obiective dintre care trei de fond şi unul conjunctural. Primul: punerea sub control a institutiilor statului. Al doilea: subordonarea institutiilor statului către partid prin încălcarea legilor. Al treilea: nepunerea în aplicare a referendumului din noiembrie 2009

CITEŞTE CEREREA DE SUSPENDARE A PREŞEDINTELUI


Parlamentul s-a reunit în această dimineaţă, în şedinţă extraordinară, să voteze acuzaţiile care i se aduc preşedintelui Traian Băsescu. Preşedintele ar putea pleca de la Palatul Cotroceni dacă se va decide suspendarea sa maine, după ce demersul obtine avizul curtii constitutionale.

Şedinţa comună de joi a Camerei Deputaþilor şi Senatului, în sesiune extraordinară, a început la ora 10.00.

În timp ce liderii USL au finalizat cererea de suspendare, cei de la PDL spun că acest demers este un abuz de putere fără precedent şi se vor opune prin toate pârghiile parlamentare. Vasile Blaga a facut chiar un apel către UDMR, UNPR si minorităţi să nu participe la şedintă deoarece deciziile luate în ultimele zile ar fi neconstituţionale.Parlamentul va decide prin vot vineri suspendarea preşedintelui după ce liderii USL au depus o cerere în acest sens.

Traian Băsescu va avea ocazia să se apere numai dacă doreşte. A fost invitat la şedinţa camerelor reunite.

Când ar putea avea loc referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu

Presedintele PDL Vasile Blaga cere UDMR-ului,  UNPR-ului si grupului minoritaţilor sa nu voteze acest demers.

UDMR participa la şedinţa în care se va vota suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, a declarat  preşedintele Uniunii. Kelemen Hunor nu a spus dacă vor vota pentru suspendare sau împotrivă.

Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile va fi organizat referendumul de demitere.


×
Subiecte în articol: Victor Ponta parlament
Parteneri
Cresc semnificativ facturile la gaze! Cât vor plăti românii în plus lunar
x close