Antena 3 CNN Politică Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp. Președintele a făcut anunțul

Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp. Președintele a făcut anunțul

Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp. Președintele a făcut anunțul
11 Oct 2019   •   15:36
SONDAJ. Sunteți de acord cu varianta Ludovic Orban premier?
2309 de voturi

Președintele Klaus Iohannis a respins varianta unui guvern format cu pesediști și a anunțat că marți cel târziu va desemna un nou premier.

"Cel târziu marți voi desemna un prim-ministru. După consultările de astăzi, ne îndreptăm cel mai probabil spre formula unui guvern PNL sau în jurul PNL. România are nevoie urgentă de un executiv care să pregătească bugetul pentru 2020. Vreau să fie foarte clar: nu vor exista tăieri de salarii și pensii, așa cum, în mod mincinos, afirmă pesediștii. În privința alegerilor anticipate, sunt în favoarea acestei soluții, dar după prezidențiale. Potrivit Constituției, anticipatele se realizează foarte greu și numai cu acordul și sprijinul concret al unei majorități solide în Parlament. În plus, până la organizarea anticipatelor care nu poate fi mai devreme de primăvara anului viitor, Guvernul interimar Dăncilă ar rămâne în funcție, lucru inacceptabil. Așadar, acum avem nevoie de un guvern rapid instalat, iar după prezidențiale putem să redeschidem discuția pe alegeri anticipate", a scris Iohannis pe Facebook.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close