Antena 3 Politică Ce atribuţii va avea Leonard Orban ca ministru al Fondurilor Europene

Ce atribuţii va avea Leonard Orban ca ministru al Fondurilor Europene

de M.Z.    |    13 Sep 2011   •   13:47
Ce atribuţii va avea Leonard Orban ca ministru al Fondurilor Europene
Sursa foto: Foto: Intact Images

Viitorul ministru de la Fonduri Europene, Leonard Orban, va prelua şi conducerea Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE) şi a Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), urmând să coordoneze instituţional întregul proces de atragere a banilor europeni.

"În calitate de ministru, Orban va prelua conducerea DAE şi ACIS şi va coordona la nivel instituţional întregul proces de absorbţie a fondurilor europene. El va reprezenta Guvernul în relaţiile cu instituţiile europene de la Bruxelles şi va asigura comunicarea şi cu comisiile parlamentare de afaceri europene", potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

Marţi, coaliţia a anunţat că Leonard Orban va conduce viitorul Minister al Fondurilor Europene. Orban a fost marţi dimineaţă la şedinţa coaliţiei de la Palatul Victoria, unde s-a discutat despre înfiinţarea Ministerului pentru Fonduri Europene.

După şedinţa de coaliţie, premierul Emil Boc a declarat că miercuri va trimite Parlamentului propunerea de înfiinţare a Ministerului Fondurilor Europene şi ca Leonard Orban să fie desemnat ministru al acestei instituţii.

Leonard Orban a fost şi luni la Guvern, unde a discutat cu premierul Emil Boc, despre ministerul care va coordona fondurile europene.

Noua instituţie va coordona structurile care au legătură cu absorbţia fondurilor europene şi va fi principala interfaţă cu Bruxelles, pentru a accelera acest proces.

Cine este Leonard Orban


În perioada 2001-2004, Leonard Orban a fost negociator-şef adjunct al României cu Uniunea Europeană, iar din decembrie 2004 până în aprilie 2005 a fost negociator-şef cu UE.

Ca secretar de stat în Ministerul Integrării Europene, Leonard Orban a fost, apoi, coordonator al poziţiei României referitoare la statutul de observator activ la Uniunea Europeană.

Din iunie 2006, Orban a fost şeful delegaţiei României pentru negocierea aderării la Spaţiul Economic European.

Din ianuarie 2007şi până în februarie 2010, a fost comisar european pentru Multilingvism.

Leornard Orban este, începând din martie 2010, consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close