Antena 3 CNN Politică Ce averi au strâns politicienii retraşi din viaţa publică

Ce averi au strâns politicienii retraşi din viaţa publică

Ce averi au strâns politicienii retraşi din viaţa publică
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Aug 2015   •   10:37

Mai mulţi politicieni care au fost în ultimii ani în prim planul atenţiei publice au făcut un pas în spate. Fie că s-au retras definitiv din politică, sau doar au  intrat într-un con de umbră, aceştia îşi ocupă timpul cu alte activităţi.

 
Fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal îşi trăieşte ultimele luni în politica românească. După ce a renunţat la conducerea partidului şi la şefia senatului, Crin Antonescu a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat de senator. 
 
Personalitate marcantă a scenei politice româneşti, Antonescu poate să trăiască liniştit de pe urma soţiei, Adina Vălean. Europarlamentar până în 2019, aceasta câştigă cel puţin 6000 de euro pe lună, la care se mai adaugă alte sume pentru cabinetul de europarlamentar. 
 
Un alt personaj important din politica româneasc, fostul ministru al transporturilor Radu Berceanu s-a retras definitv din politică. Decizia a luat-o în 2012 când şi-a încheiat mandatul de senator. Radu Berceanu declara că face parte dintre cei care cred că există şi altceva de făcut pe lume, decât politică. Acesta s-a dedicat unei mari pasiuni, aeronautica. A proiectat şi construit un avion ultrauşor cu care a participat anul acesta la o expoziţie în Germania. Avionul costă 25 000 de euro şi este un proiect la care Berceanu lucrează de mai mulţi ani.
 
Şi Roberta Anastase s-a retras din prima linie a politicii româneşti. Fosta şefă a Camerei Deputaţilor s-a dedicat familiei, după ce a devenit mamă pentru a doua oară. Aceasta s-a retras la începutul anului din conducerea PNL Prahova, în schimb a rămas deputat până la sfârşitul mandatului. De bani nu duce lipsă, doar din cadoul de nuntă Anastase a adunat în conturi 70 000 de euro.
 
Fostul lider PDL, şi ministru în regimul Băsescu, Adrian Videanu a făcut şi el un pas în spate. După problemele pe care le-a avut în justiţie, acesta s-a dedicat afacerilor cu marmură pe care le deţine. Videanu s-a plâns că a pierdut un milion şi jumătate de euro din cauza controlului judiciar care nu i-a permis să încheie afaceri în afara ţării. Aceasta a prezentat instanţei chiar şi o diplomă de maestru în arta pietrei, prin care a încercat să convingă judecătorii de la ICCJ să înlăture controlul judiciar. 
 
Ajuns celebru după ce a imitat dansul lui Michel Jackson, fostul PDL-ist Edmond Tălmăcean, ajuns acum la UNPR, se remarcă mai mult prin modul în care încearcă să iasă în evidenţă pe reţelele de socializare, decât prin activitatea politică. 
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close