Antena 3 CNN Politică Ce discută Boc cu senatorii PDL, în spatele uşilor închise

Ce discută Boc cu senatorii PDL, în spatele uşilor închise

Ce discută Boc cu senatorii PDL, în spatele uşilor închise
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Aug 2010   •   23:00

O înregistrare obţinută în exclusivitate de Antena 3, marţi seară, arată ce se întâmplă cu adevărat în PDL. Premierul Emil Boc şi-a propus să racoleze şi alţi parlamentari în partid, senatorii se plâng de miniştri, iar Opoziţia nu este încă coagulată. "Iarna ne va prinde într-un război politic în Parlament în care nu va sta piatră pe piatră". Cam acestea au fost impresiile şi concluziile întâlnirii de marţi seară dintre senatorii PDL şi preşedintele lor de partid, Emil Boc.

"Mai atragem noi parlamentari....Ăsta trebuie să fie ţelul politic. (...) La partid trebuie să desfiinţăm miniştrii..."

Aşa a început şedinţa PDL. Timp de două ore, liderii democrat-liberali s-au plâns premierului că miniştrii fac promisiuni fără acoperire, iar lipsa banilor îi pune în imposibilitatea de a onora, ca parlamentari, aceste promisiuni.

Prima ţintă a fost Adriean Videanu. În înregistrare, unul dintre senatorii PDL se plânge că ministrul Economiei spune că cei care accesează fonduri europene prin proiecte au dreptul să garanteze cu utilajul pe care vor să şi-l procure, în condiţiile în care nu există nimic în acest sens nici la ora actuală.

Senatorii se plâng că există foarte multe promisiuni care se fac doar la nivel de imagine şi că acestea au efect de bumerang. De asemenea, parlamentarii vorbesc şi despre motivele pentru care rămân în partid. Mai exact, despre faptul că acestea sunt din ce în ce mai puţine. 

Viitorul PDL nu se arată nici el prea roz, în condiţiile în care PSD şi PNL îşi unesc forţele. Senatorii PDL au prezis chiar un război politic ce va zdruncina din temelii Parlamentul peste doar câteva luni. Parlamentarii susţin că Opoziţia nu este coagulată, dar că, în momentul în care se va consolida, structurile vor fi mult mai grele decât în acest moment.

"Mai avem încă....o lună, două luni, trei luni...Dar iarna ne va prinde într-un război politic în Parlament pentru că nu va sta piatră pe piatră (...) Indiferent că va veni în Parlament şi Preşedintele României sau primul ministru"

Oficial, însă, nimic din toate aceste probleme nu au fost discutate. Cel puţin asta a susţinut Emil Boc la finalul întâlnirii.

"Am discutat aspecte ale actului de guvernare şi proiecte pe care le avem în lucru", a spus Boc după şedinţă.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc intalnire sedinta partid inregistrare
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close