Antena 3 CNN Politică Ce îi pregătește PSD lui Klaus Iohannis

Ce îi pregătește PSD lui Klaus Iohannis

Ce îi pregătește PSD lui Klaus Iohannis
01 Iun 2018   •   11:25

Liviu Dragnea s-a întors din Elveţia şi pregăteşte planul de atac împotriva lui Klaus Iohannis după decizia CCR. Se pare că președintele nu va fi lăsat să tragă de timp. Sunt voci din partid care susţin tot mai tare scenariul suspendării șefului statului.

Cu toţii aşteaptă motivarea Curţii care ar urma să fie publicată în monitorul oficial săptămână viitoare, însă social democraţii se aşteaptă ca Iohannis să nu semneze decretul de revocare motiv pentru care pregătesc strategia.

Nu este exclus ca liderii partidului să ia în calcul inclusiv varianta suspendării ţinând cont că în ultimele săptămâni s-a discutat în partid despre asta. Un lider important al partidului, Dumitru Buzatu vorbea despre varianta suspendării iar acest scenariu ar putea fi împărtăşit şi de alţi lideri ai partidului dacă Iohannis le va forţa mână.

De asemenea, trebuie pregătită şedinţa Comitetului Executiv de săptămâna viitoare în care se vor oficializa deciziile anunţate de Dragnea. Organizarea mitingului contra abuzurilor, miting la care ar putea participa si cei din ALDE şi care odată cu decizia CCR dar şi după valuri de achitări în instanţă le dă liderilor PSD un motiv serios să scoată oamenii în stradă.

O altă decizie pe care PSD o va discuta săptămana viitoare are legătură cu prelungirea sesiunii parlamentare astfel încât să fie finalizat procesul de modificare a codurilor penale si de transpunere a directivei privind prezumţia de nevinovăţie.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close