Antena 3 CNN Politică Ce îi spune Antonescu lui Blaga despre o posibilă guvernare cu PDL

Ce îi spune Antonescu lui Blaga despre o posibilă guvernare cu PDL

Ce îi spune Antonescu lui Blaga despre o posibilă guvernare cu PDL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Noi 2012   •   09:33

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu vede posibilă o viitoare guvernare cu PDL, după alegerile parlamentare din 9 decembrie, în cazul în care Alianţa România Dreaptă (ARD) ar lua peste 20% la aceste alegeri, ipoteză avansată de preşedintele democrat-liberal, Vasile Blaga.

"Am văzut că şi statutul meu personal începe să se amelioreze în intenţiile domnului Vasile Blaga, ceea ce mă face desigur mai optimist, în ciuda vârstei mele înaintate. Nu are cum face domnul Vasile Blaga o propunere în sensul acesta (de a face guvern cu PNL - n.r.), pentru că PNL este fondator al USL, PNL a fost, este şi va fi până când va exista USL o parte componentă a acesteia şi a respectat şi îşi respectă şi în opoziţie şi la putere toate angajamentele şi, ca atare, nu avem cum pe un asemenea subiect să avem un dialog cu Vasile Blaga şi cu PDL. Deci încă o dată îi mulţumesc, pentru că e vorba să fim politicoşi", a precizat Crin Antonescu joi, la finalul reuniunii USL de la Sala Palatului, informează Agerpres.

Şeful democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat miercuri că dacă USL nu va obţine un scor de 49% la alegerile parlamentare, iar ARD va atinge 20%, atunci "garantat" alianţa nou constituită va face oficial propunerea PNL pentru o uniune.

"Garantat da (...). Am guvernat foarte bine cu PNL-ul în 2005, 2006, 2007. Eu spun că PNL îşi rezolvă ei problemele acolo. Cu Crin, fără Crin este treaba lor. Preşedintele PNL-ului este Crin Antonescu. Eu spun cu PNL. Ce vor decide dânşii acolo, eu nu ştiu", a declarat Vasile Blaga.

În ceea ce priveşte posibilitatea formării unui nou guvern cu PPDD, preşedintele PDL exclude ideea.



×
Subiecte în articol: Crin Antonescu vasile blaga
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close