Antena 3 CNN Politică Ce întrebare ar fi vrut să-i adreseze Viorica Dăncilă lui Iohannis

Ce întrebare ar fi vrut să-i adreseze Viorica Dăncilă lui Iohannis

Ce întrebare ar fi vrut să-i adreseze Viorica Dăncilă lui Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Noi 2019   •   19:59

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, i-a transmis, marţi, mai multe întrebări contracandidatului său, preşedintele Klaus Iohannis, susţinând că acesta nu şi-a respectat, în mandatul său, promisiunile privind eliminarea imunităţii şefului statului şi intrarea României în spaţiul Schengen.

"Chiar dacă domnul Iohannis nu doreşte o dezbatere nici cu mine, nici cu dumneavoastră, aş vrea ca, prin intermediul presei, să răspundă la o serie de întrebări. Nu pentru mine, ci pentru românii care aşteaptă aceste răspunsuri. Nu întreb ce aţi făcut domnule Iohannis în cei cinci ani de mandat, ci de ce nu aţi făcut nimic? Pentru că singura preocupare a dumneavoastră a fost bifarea unui nou mandat? Cum v-aţi simţit să primiţi salariul în fiecare lună fără să faceţi nimic pentru români?", i-a transmis Dăncilă lui Iohannis, la o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Ea a spus că actualul şef al statului a promis că va renunţa la imunitatea oferită de funcţia prezidenţială. "De ce i-aţi minţit pe români? De ce nu aţi făcut un referendum? Eu nu am avut nevoie de imunitate. De ce vă este frică? Nu cumva dosarele pe care le aveţi sau problemele cu Justiţia vă sperie?", a susţinut Dăncilă.

Liderul PSD a amintit că, la Summitul de la Sibiu, Iohannis a promis că România va intra în spaţiul Schengen.

"Domnule Iohannis, vă asumaţi acest eşec al politicii externe? Sunt totuşi cinci ani de mandat în care acest lucru ar fi putut fi rezolvat. România îndeplineşte din punct de vedere tehnic condiţiile. Dumneavoastră ne-aţi reprezentat în Consiliul European şi totuşi nu am intrat, ştiţi că e o decizie politică", i-a mai transmis Dăncilă lui Iohannis.

Viorica Dăncilă a mai afirmat că preşedintele a declarat că i-ar reeduca pe pesedişti, dar ar trebui prima dată educaţi. "Nu ştiu dacă înţelegeţi domnule Iohannis că românii nu trebuie jigniţi, indiferent de partidul din care fac parte. Preşedintele României trebuie să fie preşedintele tuturor românilor. Credeţi că aceasta este atitudinea pe care trebuie să o aibă preşedintele tuturor românilor?", a completat Dăncilă.

Potrivit liderului social-democrat, Iohannis a ieşit "de fiecare dată" cu un discurs "extremist" şi a spus că PSD trebuie să dispară.

"Cum explicaţi protocolul pe care l-aţi semnat cu Adrian Năstase? Cum explicaţi că în 2009 aţi vrut să fiţi prim-ministru tot din partea PSD? Să înţelegem că susţineţi ceea ce vă interesează? Că avantajul personal e mai important decât avantajul naţional? (...) Domnule preşedinte, nu ne-aţi lămurit nici până astăzi de unde ştiu cei din apropierea dumneavoastră că trebuie să mă pregătesc de o dezbatere cu procurorii? De unde ştiu de activitatea organelor de Justiţie? Aceasta e Justiţia independentă pe care o vreţi în România? Aţi intervenit brutal în Justiţie când aţi cerut demisia şefului DIICOT, când aţi cerut desfiinţarea SIIJ. Aceasta este Justiţie independentă? Eu ştiu că abordarea unui preşedinte care ţine la statutul de stat membru UE trebuie să fie pentru o Justiţie independentă, pentru statul de drept, dar şi pentru garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Ce aţi făcut când au fost abuzuri? Care a fost atitudinea dumneavoastră?", a mai transmis Viorica Dăncilă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close