Antena 3 CNN Politică Ce le-a spus președintele Iohannis jurnaliștilor după declarația de presă de la Cotroceni

Ce le-a spus președintele Iohannis jurnaliștilor după declarația de presă de la Cotroceni

Ce le-a spus președintele Iohannis jurnaliștilor după declarația de presă de la Cotroceni
10 Oct 2019   •   16:21

Președintele Klaus Iohannis le-a spus jurnaliștilor prezenți la Cotroceni joi că se va implica la nivel european pentru desemnarea unui alt comisar european din partea României decât cel propus de Guvernul Dăncilă, adică Dan Nica. Iohannis face parte din aceeași familie politică - PPE - cu viitoarea șefă a Comisiei Europene - Ursula von der Leyen.

De altfel și în declarația publică de la Cotroceni, Iohannis a amintit că aceasta este una dintre urgențele perioadei următoare.

"România are nevoie de un buget corect pentru anul viitor. De asemenea, trebuie ca în cel mai scurt timp să facem o nominalizare de comisar european care să respecte standardele de profesionalism şi credibilitate cerute de partenerii noştri din Uniunea Europeană. Suntem aproape în pragul alegerilor prezidenţiale şi avem responsabilitatea să asigurăm desfăşurarea lor corectă şi organizarea în cele mai bune condiţii, inclusiv pentru românii din diaspora. Sunt probleme care nu suportă nicio amânare. Voi lua o decizie cu respectarea Constituţiei şi având în vedere ca, indiferent de opţiunea aleasă, să fie asigurată stabilitatea României", a arătat Iohannis. 

Prima propunere a României pentru funcția de comisar european, Rovana Plumb, a fost respinsă de comisia JURI din Parlamentul European. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close