Antena 3 Politică Ce le-a transmis președintele Iohannis protestatarilor, după ce a venit în Piața Universității

Ce le-a transmis președintele Iohannis protestatarilor, după ce a venit în Piața Universității

de M.Z.    |    22 Ian 2017   •   18:39
Ce le-a transmis președintele Iohannis protestatarilor, după ce a venit în Piața Universității
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a mers duminică seara în Piața Universității, la protestatari și s-a arătat indignat de faptul că se dorește schimbarea legislației din România, susținând că oamenii sunt, pe bună dreptate, indignați, potrivit Antena 3.

După ce a fost în mijlocul mulțimii, președintele s-a urcat în mașinp și a încercat să țină pasul cu protestatarii.

Câteva mii de persoane s-au adunat duminică seara la Piața Universității, pentru a protesta față de ordonanțele de urgență privind grațierea și amnistia.

Guvernul va da un răspuns la solicitarea preşedintelui Iohannis privind retragerea proiectelor referitoare la graţierea şi modificarea Codurilor penale la întoarcerea premierului Sorin Grindeanu în ţară, a spus zilele trecute Iordache.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache a declarat miercuri că România trebuie să dea o lege a graţierii de care ar putea beneficia aproximativ 2.500 de persoane. 

"În acest moment, gradul de încărcare la nivelul penitenciarelor din România este peste 150%. România, în luna mai, este sub imperiul unei decizii CEDO care ne poate obliga, datorită faptului că în cele 40 de penitenciare şi locuri de deţinere, în toate aceste 40 de locuri, există hotărâri de condamnare a României pentru relele tratamente şi pentru condiţiile inumane pe care le au aceşti oameni. România nu poate face peste noapte să acopere cele aproape 9.000 de locuri cât avem în acest moment excedent de deţinuţi în aceste locuri de deţinere", a precizat Florin Iordache, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. 

Ministrul Justiţiei a adăugat că în astfel de condiţii Guvernul poate veni cu un act normativ privind graţierea care să nu vizeze faptele penale grave.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse, pus miercuri în dezbatere publică de Ministerul Justiţiei, prevede că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă aplicate de instanţa de judecată.

 

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close