Antena 3 CNN Politică Ce legătură există între ţigani şi aderarea la Spaţiul Schengen. Vezi declaraţia premierului Ponta

Ce legătură există între ţigani şi aderarea la Spaţiul Schengen. Vezi declaraţia premierului Ponta

Ce legătură există între ţigani şi aderarea la Spaţiul Schengen. Vezi declaraţia premierului Ponta
de O.P.    |    26 Sep 2013   •   12:26

Premierul Victor Ponta consideră că nu există o legătură între aderarea României la spaţiul Schengen şi minoritatea romă, arătând că romii se află deja în statele Schengen fără ca România să fie membră a acestui spaţiu.

Vestea care a provocat ŞOC în România. "Ne va fi REFUZATĂ intrarea în Schengen!"

"Legătura între romi şi Schengen nu există pentru simplul motiv că România nu este acum membră a spaţiului Schengen şi romii sunt acolo. Deci, nu există niciun fel de legătură, nici practică, cu atât mai puţin juridică", a afirmat, joi, premierul Ponta.

Legat de poziţia autorităţilor franceze pe această temă, Ponta a subliniat că prim-ministrul francez şi-a exprimat poziţia la Bucureşti, iar declaraţiile oficiale ale Guvernului francez au fost confirmate de către Ambasada Franţei la Bucureşti.

Premierul a adăugat că Guvernul României are responsabilitatea de implementa strategia de integrare a romilor împreună cu oficialii Comisiei Europene şi face acest lucru, dorind să colaboreze în continuare cu autorităţile franceze în vederea combaterii eventualelor fapte infracţionale, scrie Mediafax.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close