Antena 3 CNN Politică Ce mănâncă deputaţii români în 2013: carne de pui şi de curcan, grill, pulpe, piept. Nu se acceptă pui injectaţi

Ce mănâncă deputaţii români în 2013: carne de pui şi de curcan, grill, pulpe, piept. Nu se acceptă pui injectaţi

Ce mănâncă deputaţii români în 2013: carne de pui şi de curcan, grill, pulpe, piept. Nu se acceptă pui injectaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mar 2013   •   14:14

Deputaţii si-au facut stocul de apă minerală, carne de pasăre şi legume proaspete pe 2013. Aproape 20 de tone de alimente vor ajunge în restaurantele şi bufetele din Parlament in acest an. Insa deputatii mai lasa si resturi in urma.

Dacă v-aţi întrebat vreodată câtă mizerie fac deputaţii noştrii, acum avem răspunsul. În 8 luni Camera Deputaţilor produce aproximativ 8 000 de metri cubi de gunoi, ceea ce înseamnă că un deputat ar umple în medie, pe zi  7 coşuri de gunoi.

Cel puţin asta reiese din ultimul contract atribuit de Camera inferioară a Parlamentului pentru perioada iunie-decembrie 2013. Contractul scos la licitaţie publică are o valoare totală de 117.000 de lei şi prin el se asigură serviciile de preluare şi transport a deşeurilor menajere.

Tot Camera Deputaţilor a atribuit la începutul acestei luni un contract pentru aprovizionarea centrului internaţional de conferinţe cu ape minerale. Deputaţii însetaţi şi invitaţii acestora vor avea la dispoziţie  80 000 de sticle de apă plată şi apă carbogazoasă în valoare de 160.000 de lei. Conform caietului de sarcini, apa trebuie să aibă un gust plăcut fără miros străin şi, neapărat să fie incoloră.

La capitolul alimentaţie, aceştia se vor delecta cu carne de pui şi de curcan, grill, pulpe sau piept, în valoare de 162 000 de lei. 12 000 de kilograme de carne pentru anul 2013. De precizat că deputaţii nu acceptă pui injectaţi cu diferite soluţii saline sau proteice.

Pentru garnitură şi o salată lângă carnea de pasăre, se vor folosi legume proaspete. Cartofi, ardei gras, ceapă, ciuperci sau varză, în valoare totală de 36 000 de lei.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close