Antena 3 Politică Ce ”s-a ales” de Statutul parlamentarilor. Comisia și-a însușit modificările solicitate de președinte

Ce ”s-a ales” de Statutul parlamentarilor. Comisia și-a însușit modificările solicitate de președinte

de L.D.    |    06 Feb 2013   •   16:17
Ce ”s-a ales” de Statutul parlamentarilor. Comisia și-a însușit modificările solicitate de președinte
Sursa foto: Foto: Agerpres

Comisia de Statut a adoptat, miercuri, cu majoritate de voturi, un vot "împotrivă" şi o abţinere, raportul la cererea de reaxaminare a Statutului parlamentarilor, în care sunt însuşite modificările solicitate de şeful statului, Traian Băsescu, potrivit preşedintelui comisiei, scrie Mediafax.

"Raportul a fost adoptat cu majoritate de voturi. S-au înregistrat doar o abţinere şi un vot împotrivă. Au fost modificări de formă, nu de fond, la solicitările de examinare venite de la Cotroceni. Am operat toate modificările cerute. Joi, la ora 9.00, raportul va intra probabil în dezbaterea plenului", a precizat, miercuri, preşedintele Comisiei de Statut, Gabriel Vlase.

El a precizat că, potrivit formei agreate de Comisie, parlamentarul care nu face contestaţie la Raportul ANI îşi pierde mandatul în termenul prevăzut de lege, contestarea în instanţă a raportului ANI urmând a se face în 15 zile, termenul fiind prevăzut în legea ANI şi de Codul de procedură civilă.

Vlase a spus că Parlamentul va fi informat de căre ANI în calitate de instituţie tutelară a celui care are o problemă de integritate.

De asemenea,  alineatul din proiectul de Statut care abroga orice prevedere contrară acestuia a fost eliminat.

Comisia Europeană solicită, în raportul MCV privind România, ca parlamentarii incompatibili să demisioneze, iar celor care sunt anchetaţi penal să le fie ridicată imunitatea, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei, Mark Gray.

Gray a explicat că, pe de o parte, există un Statut al parlamentarilor, care trebuie adus "pe calea corectă", însă în acelaşi timp se discută şi despre un cod de conduită al parlamentarilor.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close