Antena 3 CNN Politică Ce şanse avem să îl vedem pe Boc preşedinte? Declaraţia a fost făcută de Traian Băsescu

Ce şanse avem să îl vedem pe Boc preşedinte? Declaraţia a fost făcută de Traian Băsescu

Ce şanse avem să îl vedem pe Boc preşedinte? Declaraţia a fost făcută de Traian Băsescu
de O.P.    |    16 Apr 2014   •   09:00

Președintele Traian Băsescu a declarat că, în opinia sa, fostul premier Emil Boc are experiența necesară pentru a candida în alegerile prezidențiale din partea dreptei.

Președintele s-a referit și la Partidul Mișcarea Populară, precizând că deși acesta este un partid "născut prematur", speră să obțină doi sau trei eurodeputați la alegerile din 25 mai.

"Prezența cred că va fi în jur de 30-35% (la europarlamentare — n.r.). Va fi o prezență slabă. Sigur că îmi doresc foarte mult ca PMP să treacă pragul și să obțină doi-trei europarlamentari și pe urmă, poate, după europarlamentare... În mod categoric va câștiga USD, dar socotind pe sondaje procentele partidelor de dreapta, dacă s-ar uni ar bate USD-ul și ar da președintele României în alegerile prezidențiale din noiembrie. (...) Eu cred că dacă sunt responsabile (partidele de dreapta — n.r.) pot avea un candidat unic. Eu îmi termin mandatul, voi sprijini PMP, dar nu-mi dați responsabilitatea unificării dreptei, că nici nu am cum să o fac, aici trebuie să fie un dialog între partide pentru că toți au veleități să dea președintele. După europarlamentare, trebuie să stabilească că doar un partid dă președintele. (...) Cel mai pregătit să fie președinte este, în mod categoric, Emil Boc. Nu știu dacă va vrea, însă experiența pe care a căpătat-o, tipul de responsabilitate pe care a manifestat-o, capacitatea de a sacrifica voturi pentru binele țării, nu că ar fi un om perfect, dar a trecut prin multe cu România. (...) A acumulat o experiență pe care nu mulți premieri o acumulează", a spus Băsescu.

×
Subiecte în articol: Emil Boc presedinte alegeri prezidentiale
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close