Antena 3 CNN Politică Ce se întâmplă cu parlamentarii care votează la două mâini

Ce se întâmplă cu parlamentarii care votează la două mâini

Ce se întâmplă cu parlamentarii care votează la două mâini
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Iul 2011   •   10:50
Parlamentarii care votează la două mâini nu sunt sacţionaţi în nici un fel. În ultimii patru ani, în comisiile de disciplină ale Parlamentului României s-au dezbătut doar două cazuri de parlamentari care au votat şi pentru absenţi. Cei doi au scăpat nesancţionaţi, arată România Liberă.

Sacţionarea domnilor Ciprian Florin Luca (PSD) şi Vasile Berci (PNL)a fost respinsă de comisie, cu interzicerea participării la lucrările Camerei timp de o zi", arată raportul de pe 21 iunie al Comisiei juridice de Disciplină şi Imunităţi din Camera Deputaţilor.


Potrivit regulamentului Camerei, pedeapsa maximă în astfel de cazuri este suspendarea de la lucrări timp de 15 zile. În cazul celor doi parlamentari, însă, recomandarea a fost pentru o singură zi întrucât cei doi se aflau la prima abatere.

Cu toate acestea, membrii comisiei au considerat că este normal ca deputaţii care au votat la două mâini să nu primească nici această pedeapsă minimă. Ei au votat, cu majoritate de voturi (opt împotrivă, şase pentru şi şapte abţineri), ca recomandarea să nu se aplice.



×
Subiecte în articol: parlamentari vot
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close