Antena 3 CNN Politică Ce se întâmplă dacă noul COD PENAL intră în vigoare. Kovesi a aflat de la TV de modificările aduse

Ce se întâmplă dacă noul COD PENAL intră în vigoare. Kovesi a aflat de la TV de modificările aduse

Ce se întâmplă dacă noul COD PENAL intră în vigoare. Kovesi a aflat de la TV de modificările aduse
de O.P.    |    13 Dec 2013   •   06:21

 Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, spune că a aflat de la televizor de modificările aduse Codului Penal şi critică superimunităţi a aleşilor.
Modificările ar putea afecta şi raportul de ţară al României într-un mod nu tocmai favorabil,  a mai spus Kovesi pentru gandul.info.

Potrivit şefului DNA, există peste 28 de dosare în care senatori sau deputaţi au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie.

Unii dintre ei ar putea scăpa de acuzaţii dacă noul cod penal ar intra în vigoare în formula adoptată de comisia juridică a camerei deputaţilor.

"Consecintele ar fi destul de grave din anumite puncte de vedere si ma refer in special la infractiunile de coruptie comise de parlamentari, senatori sau deputati. Ei ar fi scosi din sfera persoanelor care pot fi cercetate pentrui fapte de corupţie. Nu trebuie să creăm privilegii şi imunităţi pentru persoane care oricum au deja anumite privilegii. Un magistrat, când este trimis în judecată, este suspendat din funcţie, în timp ce parlamentarii merg în continuare şi votează legi".

×
Subiecte în articol: Cod Penal amnistie
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close