Antena 3 CNN Politică Ce se întâmplă la MApN, după demisia lui Adrian Țuțuianu. Mihai Tudose: ”Am vorbit deja cu Dragnea!”

Ce se întâmplă la MApN, după demisia lui Adrian Țuțuianu. Mihai Tudose: ”Am vorbit deja cu Dragnea!”

Ce se întâmplă la MApN, după demisia lui Adrian Țuțuianu. Mihai Tudose: ”Am vorbit deja cu Dragnea!”
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Sep 2017   •   18:55

Decizia privind conducerea Ministerului Apărării va fi luată în coaliţie, a anunţat marţi premierul Mihai Tudose, precizând că a discutat deja cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. 

"Întâi ne consultăm în partid, stabilim o propunere. Deci de aici încolo este decizie politică. Ne vom întâlni la partid, în alianţă şi vom decide. (...) Am vorbit şi cu domnul Dragnea", a declarat Tudose, la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

El a precizat că această consultare va avea loc "cât de curând". Totodată, şeful Executivului a precizat că "în maximum" 45 de zile va fi numit un nou ministru al Apărării, după demisia lui Adrian Ţuţuianu. 

"Ministru al Apărării, cu jurământ la Palatul Cotroceni, în maxim 45 de zile. Este maximul posibil pe Constituţie, poate mai repede, evident cât mai repede, poate într-o săptămână", a menţionat Tudose. 

Întrebat dacă demisia lui Adrian Ţuţuianu este o situaţie de criză, şeful Guvernului a răspuns: "Nu, nu este o criză. De ce să fie o criză? (...) În câteva ore o să fie alt ministru". 

În acest context, premierul Tudose a anunţat că a trimis la Cotroceni propunerea ca vicepremierul Marcel Ciolacu să ocupe interimar postul de ministru al Apărării. 

×
Subiecte în articol: mihai tudose
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close