Antena 3 CNN Politică Ce se va întâmpla cu Mona Pivniceru la Justiţie. Decizia pe care a luat-o la scurt timp după ce CSM nu i-a dat acceptul

Ce se va întâmpla cu Mona Pivniceru la Justiţie. Decizia pe care a luat-o la scurt timp după ce CSM nu i-a dat acceptul

Ce se va întâmpla cu Mona Pivniceru la Justiţie. Decizia pe care a luat-o la scurt timp după ce CSM nu i-a dat acceptul
de O.P.    |    07 Aug 2012   •   05:46

La scurt timp după învestirea noilor miniştri, premierul Victor Ponta a anunţat la Sinteza Zilei că Mona Pivniceru va renunţa la funcţia sa din CSM şi va accepta portofoliul de la justiţie.

Procedurile vor dura însă câteva zile. Premierul insistă însă cu numirea acesteia deoarece este convins că va avea performanţe, având în vedere că este independentă politic şi are experienţă în sistem.

"Am discutat cu doamna judecător Pivniceru şi mi-a spus că este dispusă să demisioneze din funcţia de membru al CSM, că a luat deja această decizie, şi că în zilele următoare va face demersurile necesare."

"Vrea să facă pentru justiţie ceea ce, ştiţi, fiind în partea cealaltă, a magistraţilor, aştepta întotdeauna de la minister şi cred că în zilele următoare, depinde aici şi de rapiditatea procedurilor pentru că preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie trebuie să facă o adresă către CSM pentru detaşare. Eu sper că în 2, 3, 5 zile să putem îndeplini, finaliza procedura de numire a doamnei Pivniceru în funcţie", a declarat premierul Victor Ponta la Sinteza Zilei.

Mona Pivniceru spune că una dintre priorităţile sale, dacă va fi numită ministru al Justiţiei, este punerea în aplicare a codului de procedură civilă.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close