x close

Ce spune C.T. Popescu, după ce SUA au atacat Siria. Începe al Treilea Război Mondial?

de M.Z.    |    07 Apr 2017   •   09:51
Ce spune C.T. Popescu, după ce SUA au atacat Siria. Începe al Treilea Război Mondial? 418

Atacul SUA asupra Siriei nu este începutul celui de-al treilea război mondial, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, după ce Statele Unite au lansat 59 de rachete asupra unei baze militare din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuiește forțele președintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit unei televiziuni de știri.

„Aș încerca să răspund la întrebarea care frământă probabil pe multă lume: dacă acesta este începutul celui de-al treilea război mondial? După părerea mea, nu este acesta. În Siria, exista un deficit de intervenție între Statele Unite și Federația Rusă. În anii din urmă, rușii au folosit aviația, s-au implicat armat, în vreme ce SUA nu au avut o implicare directă (atacul - n.r.) vine pe un deficit de intervenție”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Nu va exista o reacție militară din partea Rusiei, pentru că de altfel nu are asupra a ce să se manifeste. Ce să facă rușii, să bombardeze rebelii din Siria? Să-i atace pe americani? Asta nu se va întâmpla. Este un pas tactic care reconfigurează desenul din Siria. Pentru propaganda Kremlinului este folositor acest atac american asupra aeroportului sirian pentru că va fi prezentat ca un gest imperialist, al Occidentului agresiv. Îi va întreține capitalul politic lui Putin”, a adăugat jurnalistul.

Statele Unite au atacat, în noaptea de joi spre vineri, o bază militară din Siria, ca represalii pentru atacul cu arme chimice de marţi, soldat cu 86 de morţi. Aproape 60 de rachete de croazieră au fost lansate de pe distrugătoarele marinei americane, aflate în estul Mediteranei.

Armata rusă, care are efective în Siria, a fost informată în prealabil despre atac. Televiziunea de stat din Siria califică bombardarea bazei aeriene drept o "agresiune".

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati