Antena 3 CNN Politică Ce spune Ludovic Orban despre schimbarea denumirii judeţului Olt

Ce spune Ludovic Orban despre schimbarea denumirii judeţului Olt

Ce spune Ludovic Orban despre schimbarea denumirii judeţului Olt
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Aug 2017   •   23:10

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri seara la Scorniceşti, unde a participat la "Sărbătoarea Pâinii", că o eventuală schimbare a denumirii judeţului Olt "nu va ajuta pe nimeni" şi constituie "o problemă secundară". 

Întrebat dacă în opinia sa schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi ar putea determina un val de schimbări de denumiri şi în alte judeţe, în special în Ardeal, Orban a răspuns glumind că "este suficient să produci un virus". 

"Te poţi aştepta, e ca sistemul de vase comunicante, ca viruşii, e suficient să produci un virus, că după aceea... Dar acum, şi dacă schimbă denumirea unui judeţ, singura problemă e să nu dea vreo denumire în limba maghiară. Că aşa, mare lucru să schimbe denumirea judeţului, Harghita vine de la munţii Harghitei, Covasna iarăşi are o denumire care are explicaţia în locul respectiv", a spus Ludovic Orban. 

Consiliul Judeţean Olt a adoptat un proiect de hotărâre prin care a stabilit ca pe 15 octombrie în judeţ să se desfăşoare un referendum privind atribuirea numelui Olt-Romanaţi.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Ludovic Orban schimbare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close