Antena 3 CNN Politică Ce spune Ponta despre colaborarea cu Băsescu, după şedinţa CSAT de joi

Ce spune Ponta despre colaborarea cu Băsescu, după şedinţa CSAT de joi

Ce spune Ponta despre colaborarea cu Băsescu, după şedinţa CSAT de joi
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Sep 2012   •   23:02

Premierul Victor Ponta a declarat că, din punctul său de vedere, există şansa unei colaborări raţionale cu preşedintele Traian Băsescu, pornind de la considerentul că în deciziile finale adoptate în şedinţa de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a ţinut cont de obiecţiile sale, informează Mediafax.

Ponta a declarat că a părăsit şedinţa de joi a CSAT deoarece nu a acceptat ca pe ordinea de zi, care i-a fost transmisă cu doar o zi înainte, să fie trecute documente prin care, de exemplu, era înfiinţat "un Megaminister de Externe al Administraţiei Prezidenţiale".
       
Premierul a remarcat însă că, în final, în şedinţa CSAT s-a ţinut cont de aceste obiecţii.
   
"Eu, când am zis la un moment dat - sigur, eram în campania de referendum, eram toţi foarte războinici - că nu o să merg nici la CSAT, dar nu o să împiedic CSAT-ul, am fost criticat că nu este un gest raţional, că nu e normal. M-am dus astăzi, am evitat un conflict mai grav şi deciziile luate, până la urmă, au fost deciziile corecte, dar nu îmi doresc ca la fiecare şedinţă de CSAT să existe o tentativă prin care Administraţia Prezidenţială să mai ia ceva de la Parlament, Guvern, televiziune sau radio", a spus Ponta la un post de televiziune.
   
Întrebat dacă există totuşi şansa unei colaborări raţionale cu preşedintele Traian Băsescu, premierul a răspuns că, din punctul său de vedere, acest lucru este posibil atât timp cât şeful statului înţelege că actualul premier nu este ca Boc şi Ungureanu.
   
El a arătat în acelaşi timp că prima sa întâlnire cu preşedintele Băsescu, după referendumul de demitere a acestuia, nu a fost una "foarte reuşită".

×
Subiecte în articol: Victor Ponta sedinta CSAT
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close