Ce spune UDMR despre prăbușirea Guvernului Tudose

16 Ian 2018   •   17:35
Ce spune UDMR despre prăbușirea Guvernului Tudose

Preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Bálint, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că principiul după care Uniunea se va ghida la consultările de la Cotroceni este acela de a avea cât mai repede un guvern, decizia privind persoana nominalizată de PSD pentru funcţia de premier urmând să fie luată în forurile formaţiunii.

"Pentru noi, cel mai important e cam ce a spus şi preşedintele Iohannis: vrem formarea unui guvern cât de repede se poate, o instabilitate politică nu ajută deloc. Acesta este principiul nostru cu care mergem la consultări, (...) să avem un guvern cât mai repede se poate", a declarat Porcsalmi Bálint.

Întrebat despre nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier, preşedintele executiv al UDMR a precizat că decizia va fi luată în forurile de conduce ale Uniunii.

"Nu am discutat în niciun for al UDMR despre persoana nominalizată, probabil astăzi sau mâine dimineaţă vom avea şi o decizie în acest sens în ceea ce priveşte persoana premierului propus", a spus Porcsalmi Balint.

Potrivit sursei citate, delegaţia UDMR care va participa la consultări va fi formată din liderul Uniunii, Kelemen Hunor, deputatul Korodi Attila, senatorul Cseke Attila şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că i-a acceptat demisia premierului Mihai Tudose şi va convoca pentru miercuri consultări cu partidele politice pentru formarea noului Guvern.

Viorica Dăncilă a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier, au declarat pentru AGERPRES surse social-democrate.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close